Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:04:35

Μειωμένη πληρότητα στα ξενοδοχεία - «Καμπανάκι» από τους ξενοδόχους

Πτώση κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2019 ο ξενοδοχειακός κλάδος, καθώς σημειώθηκε μείωση στην πληρότητα, τις τιμές και τις προκρατήσεις, όπως αναφέρει η Eρευνα Συγκυρίας που διενήργησε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).


Μειωμένη πληρότητα κατά 45% εμφάνισαν οι μονάδες συνεχούς λειτουργίας, ενώ ένα στα τέσσερα «έριξαν» τις τιμές του, όπως έδειξε η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1956 (από τα 9.873 συνολικά) ελληνικά ξενοδοχεία.

Αντίστοιχα, στο 46% των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας κατεγράφη μείωση των προκρατήσεων, ενώ το 23% εξ' αυτών αναγκάστηκαν να μειώσουν τις τιμές των «κρατήσεων τελευταίας στιγμής», ώστε να προσελκύσουν νέα πελατεία.

Το 31% των ξενοδόχων εκτιμά ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων τους για το 2019 θα είναι μικρότερη σε σχέση με το 2018, με την μέση «πτώση» να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 20%. Στο ίδιο πλαίσιο το 21% των ξενοδόχων προβλέπουν μείωση 13% -κατά μέσο όρο- στις τιμές τους.
Η έρευνα σημειώνει, επίσης, ότι παρουσιάζεται ανομοιομορφία στις επιδόσεις ανάλογα με την περιφέρεια, ενώ καθιστά σαφές την ανάγκη στήριξης των ξενοδοχείων χαμηλότερων κατηγοριών, καθώς αυτά δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις πανελλαδικά.

hotel1

hotel2

hotel3

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline