Σάββατο 20 Απριλίου 2024  08:12:21

Χρηματιστήριο, ιστορικό ρεκόρ για τα ομόλογα, ευκαιρίες για κέρδη από μετοχές. Κύριο

Άνετη νίκη της ΝΔ, αποδεχόμενες τις δημοσκοπήσεις και την αξιοπιστία τους και αυτοδυναμία Μητσοτάκη προεξοφλούν οι αγορές, με τα επιτόκια των ομολόγων να σημειώνουν νέο ιστορικό χαμηλό και το Χρηματιστήριο να σημειώνει άνοδο.

Οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων σημειώνουν ιστορική βουτιά, ενώ το Χρηματιστήριο έχει ξεπεράσει τις 880 μονάδες και ανεβαίνει.

Η επικείμενη νίκη στις εκλογές της ΝΔ που οι αγορές εκτιμούν ότι θα εφαρμόσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα με έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, οδήγησε τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου σε νέο ιστορικό ρεκόρ, στο 2,1%, ενώ υποχωρεί και η απόδοση του 5ετούς που βρίσκεται στο 1,0%.

Υπενθυμίζεται πως το 10ετές που είχε εκδοθεί τον Μάρτιο, είχε απόδοση 3,9%, ενώ το 5ετές που είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο είχε απόδοση 3,6%. Αυτο σημαίνει οτι το κόστος έχει μειωθεί κατά 54% για το 10ετές, και κατά 70% για το 5ετές, με την μεγάλη βουτιά να σημειώνεται από τις ευρωεκλογές και μετά.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που αποτυπώνουν και την εμπιστοσύνη των αγορών στην αξιοπιστία μιας χώρας, ενισχύονται και από τις καλές ειδήσεις της ανάληψη της προεδρίας της ΕΚΤ από την Κριστίν Λαγκάρντ, αφού οι επενδυτές γνωρίζουν ότι η Λαγκάρντ είναι υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης.

Έτσι, σε πολύ χαμηλά επίπεδα διαμορφώνονται και οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων των ευρωπαϊκών χωρών, με το κόστος δανεισμού τόσο της Γαλλίας όσο και της Ιταλίας να υποχωρεί σημαντικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline