Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:22:46

Κοντά στα 20 εκατομμύρια κλήσεις έγιναν ή (κυρίως) επιχειρήθηκαν ματαίως στα πρώτα 15 λεπτά μετά τον σεισμό. Φαινόμενο μπλάκ-άουτ, πηγή ανησυχίας αλλά και προβληματισμού κατά των εταιρειών. Κύριο

Το μπλοκάρισμα στα κινητά ήταν συνεχές στα 12-15 πρώτα λεπτά αλλά όχι στις κλήσεις στα αστικά Αττικής και επαρχίας.

Ανησυχητικό το όλο φαινόμενο, που προβλημάτισε διπλά-πολίτες σε απόγνωση αλά και αμήχανους κρατικούς αρμόδιους. Δικαιολογίες των εταιρειών ότι υπήρξαν κλήσεις περισσότερες από εκείνες τις βραδιές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους αλλά και προβληματισμός στην Κυβέρνηση και το Κράτος για το παραλυτικό φαινόμενο.

Με ευθύνη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να είχαν φροντίσει να ενισχύσουν τις υποδο0μές τους προκειμένου να ανταποκρίνονται σε παρόμοιε ς περιστάσεις δημόσιων κινδύνων και καταστροφών, όπου μπορεί να παίζονται εκατοντάδες και χιλιάδες ζωές. Καθώς το χθεσινό μπλοκάρισμα πέρα από τη γενική παράταση της αγωνίας για επικοινωνία, την αδυναμία για οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, εμπόδιζε τις τυχόν επείγουσες αναφορές και εντολές για πυρκαγιές, εγκλωβισμένους, τραυματίες, εγκλωβισμένους κ.ά. Αδυναμία εξαιρετικά ανησυχητική, παρά τις χθεσινές. δικαιολογίες των εταιρειών

Συγκεκειρμένα ότι περίπου 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο( δηλαδή 1200.000 σε ένα λεπτό) έγιναν, χωρίς επιτυχία οι περισσότερες, μέσω κινητών τηλεφώνων αμέσως μετά τον σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουλίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, δικτύου περιορισμένων δυνατοτήτων. Πρωτοφανούς και επικίνδυνης δυστυχώς..

Όσοι βρίσκονταν στην Αττική, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 'ήταν φυσικό να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους προκειμένου να δουν ότι είναι καλά αλλά και να ενημερώσουν για τη δική τους κατάσταση. Μέσα σε συνθήκες πανικού και ανησυχίας χθες αλλά όχι επιπλέον μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής από μεγαλύτερο σεισμό κλπ, οπότε η αδυναμία αυτή θα είχε τραγικά αποτελέσματα για τους πολίτες αλλά και τον συντονισμό-λειτουργία όλων των υπηρεσιών της Πολιτείας.

Κατά τ' άλλα, χωρίς άλλο προβληματισμό τους για το όλο θλιβερό φαινόμενο, έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων απευθύνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή ανάμεσα στη Μαγούλα και τη Μάνδρα.

Όπως υποστήριξαν με διαρροές μόνο το δίκτυο έχει υπερφορτωθεί και γι' αυτό υπήρξαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Οι 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων αμέσως μετά τον σεισμό, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία. Στελέχη μάλιστα των εταιρειών κινητής επεσήμαναν ως πρωτοφανή την κίνηση στο δίκτυο τα 12-15 λεπτά μετά το σεισμό, ωστόσο όπως ομολογούσαν την καλή τους τύχη, καθώς, της πανικόβλητης υπερφόρτωσης, δεν έχουν προέκυψαν βλάβες σε δικά τους δίκτυα, κεραίες και κτίρια ή άλλα προβλήματα, που θα έκανα τραγική την όλη κατάσταση ανάγκης των πάντων στην Αττική για επικοινωνία.

Κατά τα άλλα και εύκολα παρηγορητικά ο αριθμός των κλήσεων ξεπέρασε τον όγκο που καταγράφεται, ιδίως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όταν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κλήσεις κάθε λεπτό για ευχές.

Οι εταιρείες επίσης πρότειναν στους πολίτες να χρησιμοποιούν εφαρμογές του διαδικτύου (WhatsApp, Viber, Skype, Messenger κ.α.) και να περιορίζονται στα απολύτως αναγκαία τηλεφωνήματα.

Η Wind μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωσε σε σχέση τη συμπεριφορά των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού, παρουσιάσθηκε πρόσκαιρη υπερφόρτωση του δικτύου η οποία διήρκησε 15'-20' (σχηματικά «πέρναγαν» 6 κλήσεις στις 10). Μετά από αυτό το διάστημα ξεκίνησε η ομαλή και πλήρη λειτουργία, χωρίς περαιτέρω θέματα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline