Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:05:31

Ελάχιστοι όσοι κόβουν αποδείξεις, ενώ κλέβουν διαρκώς ΦΠΑ και Εφορία. Νέα σοδειά παραβατών από την ΑΑΔΕ σε νησιά σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ιόνια και Κρήτη. Ένα ανθολόγιο. Κύριο

Πρόστιμα και λουκέτα σε ποικίλους φοροκλέπτες και παρανόμους. Σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών, κοσμηματοπωλείο, εστιατόρια, νοθευμένα ποτά, πλαστά δήθεν «επώνυμα» προϊόντα κ.α.

Οι ποινές, οι κυρώσεις είναι πλέον σταθερές. Σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά από την ΑΑΔΕ, πρόστιμα σε παραβάτες και λουκέτα σε όσους δεν κόβουν πολλές αποδείξεις.

Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα και κάπως έτσι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ δεν προλαβαίνουν να κόβουν πρόστιμα και να βάζουν λουκέτα σε όσους «ξεχνούν» να εκδώσουν τις προβλεπόμενες αποδείξεις.

Τις τελευταίες ημέρες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είχαν την τιμητική τους.

-Σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Ρόδο απεδείχθη ότι δεν είχαν εκδοθεί 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο, ήτοι είχαν αποκρυφτεί συνολικά 16.000 ευρώ. Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ, καθώς ο έλεγχος της ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.

-Σε τουριστικό γραφείο στη Σαντορίνη, μπήκε «λουκέτο» για 48 ώρες, διότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισιτήρια για 32 άτομα. Η απόδειξη ανά άτομο ήταν 120 ευρώ, δηλαδή σύνολο 3.840 ευρώ.

-Επίσης, στη Σαντορίνη, αυτήν τη φορά σε κοσμηματοπωλείο που πουλούσε ασημένια κοσμήματα και κεραμικά. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιήθηκαν τους πελάτες και μετά τη διαπίστωση των φορολογικών παραβάσεων επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες.

-Επίσης, στην Πάρο, μπήκε «λουκέτο» για δύο ημέρες σε γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ. Σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και για τις παλαιότερες χρήσεις με ό,τι φέρει αυτός στην επιφάνεια, ενώ οι επιχειρήσεις μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους.

Τα νέα «λαβράκια» του ΣΔΟΕ σε Κρήτη και Ζάκυνθο- Τα νέα ευρήματα φοροκλοπής.

-Το ΣΔΟΕ, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, διενήργησε ελέγχους τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου σε δύο νησιά (Κρήτη και Ζάκυνθο) . Κατάφερε ισχυρά σοβαρά πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων και αλκοολούχων ποτών.

Ειδικότερα:

1. Το χρονικό διάστημα από 29 Ιουλίου – 01 Αυγούστου 2019, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε άψογη συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μετά από συντονισμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης προέβησαν στις ακόλουθες πράξεις:

Κατέσχεσαν εντός αποθηκευτικού χώρου επιχείρησης σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, 25.906 τεμάχια ενδύματα με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιρειών (απομιμήσεις), 20.653 τεμάχια ενδύματα άνευ εμπορικού σήματος έτοιμα προς εκτύπωση σταμπών, 161.500 τεμάχια πλαστά σήματα (στάμπες) γνωστών εταιριών τα οποία προορίζονταν για επικόλληση, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων στις συσκευασίες των προϊόντων. Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 11.578.146 ευρώ, ενώ θα σχηματιστεί δικογραφία και θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τον υπεύθυνο της επιχείρησης και κατά λοιπών εμπλεκομένων προσώπων στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Κατέσχεσαν σε τρία εμπορικά καταστήματα τα οποία δραστηριοποιούνταν εντός μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, εμπορεύματα (5.690 τεμάχια / ζεύγη), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών (απομιμήσεις) διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λ.π.). Θα σχηματιστεί δικογραφία εναντίον έξι ημεδαπών προσώπων (των δύο εμπόρων επιτηδευματιών και τεσσάρων προμηθευτών τους). Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε κατά δήλωσή τους, σε ποσό των 456.701 ευρώ.

Κατέσχεσαν σε ένα κατάστημα & σε ένα βιοτεχνικό χώρο στην πόλη του Ρεθύμνου, εμπορεύματα (2.554 τεμάχια / ζεύγη), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιρειών (απομιμήσεις), διαφόρων κατηγοριών (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου κ.λ.π.). Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 458.439 ευρώ. Θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού προσώπου διαχειριστή των ως άνω επιχειρήσεων.

Κατέσχεσαν εντός της οικίας φυσικού προσώπου, το οποίο διατηρεί επιχείρηση εκμετάλλευσης καφέ μπαρ στον Λιμένα Χερσονήσου Κρήτης, 2.056 λίτρα αλκοολούχων ποτών. Τα ποτά αυτά εντοπίστηκαν σε χώρο ο οποίος δεν είχε δηλωθεί ως νόμιμη εγκατάσταση της επιχείρησης. Η εκτιμώμενη ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο από διαφυγόντες δασμούς & φόρους ανέρχεται στο ποσό των 25.400,69 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού». Από την ως άνω κατασχεθείσα ποσότητα αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία. Επίσης για την ίδια ως άνω υπόθεση, ασκήθηκε ποινική δίωξη και σε βάρος ημεδαπού προσώπου προμηθευτή των παραπάνω ποσοτήτων ποτών.

Κατέσχεσαν τιμολόγια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ με ισχυρές ενδείξεις εικονικότητας, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με την παραγωγή και εμπορία ελαίου στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

2. Το χρονικό διάστημα από 30 Ιουλίου – 05 Αυγούστου 2019, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, βρέθηκαν στο νησί της Ζακύνθου, όπου κατέσχεσαν από οκτώ εμπορικά καταστήματα, εμπορεύματα (7.425 τεμάχια / ζεύγη), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών (απομιμήσεις) διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λ.π.).

Τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα τα οποία εντοπίστηκαν στην Κρήτη και στην Ζάκυνθο, μεταφέρθηκαν ήδη σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, όπου και καταστράφηκαν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline