Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δευτέρα η κ.Βασιλική Θάνου ξηλώνεται από την πολυπόθητη προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μαζί της και τρία μέλη του Δ.Σ. κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον θα πάει δικαστικά για να λάβει αποζημίωση. Κύριο

Επικοινωνία του Κυρ. Μητσοτάκη με την Επίτροπο Ανταγωνισμού κ. Βεστάγκερ -Την ενημέρωσε, όπως εξήγησε στη Βουλή, για την αναγκαία απομάκρυνση της κ. Θάνου, που δεν παρείχε κανένα στοιχεία αμεροληψίας από τριετίας ταυτισμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη, πριν ακόμα από τον τελευταίο διορισμό της στην Επιτροπή.

Τηλεφωνική ενημερωτική επικοινωνία με την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες Παρασκευή.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Βεστάγκερ αναλυτικά για όλα τα θέματα της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού ,που αφορούσαν στον φαύλο διορισμό της κ. Θάνου ως προέδρου αλλά και τριών άλλων κομματικών του ΣΥΡΙΖΑ στην νευραλγική αυτή Επιτροπή και κόντρα στις αυστηρές της προδιαγραφές.. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ.

-Αντίστροφη μέτρηση για τη Βασιλική Θάνου -Φεύγει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τη Δευτέρα μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νέου νόμου για την επιτελική διακυβέρνηση και στη συνέχεια την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον αρμόδιο υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη.

Απαντώντας για το θέμα της κ. Θάνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ,. Στ .Πέτσας τόνισε πως βασικό μέλημα της κυβέρνησης από την αρχή ήταν η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και των ανεξάρτητων αρχών. Επισήμανε πως η κ. Θάνου είχε ταυτιστεί με την προηγούμενη κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά.

Αδωνις: Και να προσφύγει η Θάνου στα δικαστήρια δεν επιστρέφει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Με όριο την Δευτέρα, μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την Βασιλική Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου στη Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης. Με βάση άρθρο του εν λόγω νομοσχεδίου, υπάρχει πλέον ασυμβίβαστο για την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έχουν προηγούμενη θητεία σε πολιτικό γραφείο.

 

Πολυμέσα