Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020  18:43:16

ΑΑΔΕ: Oι τουρίστες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Προσαρμόζοντας η ΑΑΔΕ τη σχετική καμπάνια στην αγγλική γλώσσα, το μήνυμα γίνεται εύκολα κατανοητό στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.


Στο παιχνίδι κατά της φοροδιαφυγής βάζει και φέτος τους τουρίστες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντατικοποιώντας τους ελέγχους της προς όσους δεν κόβουν απόδειξη. Ετσι, συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η καμπάνια της ΑΑΔΕ με τίτλο «Apodixi Please», δίνοντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να ενημερωθούν για τη χρήση του «πλαστικού χρήματος» και για την υποχρέωση των επιχειρηματιών να δίνουν τα νόμιμα παραστατικά.

Ειδικότερα, πρόκειται για καμπάνια η οποία απευθύνεται στους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, με στόχο να τους ενημερώνει για τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές και να τους προτρέπει να ζητούν απόδειξη σε κάθε τους συναλλαγή, σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση αρνείται να το κάνει. Η καμπάνια «τρέχει» στις διαφημιστικές θέσεις στις αίθουσες αφίξεων και δίπλα στους ιμάντες παραλαβής αποσκευών όλων των μεγάλων αεροδρομίων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδος, κ.λπ.), αλλά και σε μεγάλα sites του εξωτερικού, μέσω Google. Προσαρμόζοντας τη σχετική καμπάνια στην αγγλική γλώσσα, το μήνυμα γίνεται εύκολα κατανοητό στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, με μία απόδειξη από χαρακτηριστικό ελληνικό τοπίο και μία απόδειξη ταμειακής μηχανής δίπλα σε αυτό, αναφέρονται τα εξής στα αγγλικά: «Μία φωτογραφία είναι απόδειξη μιας ανάμνησης. Ζητήστε απόδειξη για τις πληρωμές σας. Καλωσορίσατε στην Ελλάδα! Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα δικαιώματά σας ως καταναλωτές. Ολα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα είναι υποχρεωμένα να δέχονται χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες. Δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε, αν δεν πάρετε απόδειξη. Συνεπώς, ζητήστε να πληρώσετε με κάρτα. Ζητήστε την απόδειξή σας. Απλά πείτε #Apodixi_Please».

Επίσης τα banner τα οποία εμφανίζονται στο Ιντερνετ οδηγούν στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου εκεί παρέχονται αναλυτικά σχετικές οδηγίες προς τους τουρίστες.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των αναλυτικών της οδηγιών, η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει στους επισκέπτες ότι ζητώντας την απόδειξη οι τουρίστες ενισχύουν το έργο της ελεγκτικής αρχής συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σχετική ανάρτηση για την καμπάνια της ΑΑΔΕ έκανε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Υποστηρίζουμε τη νέα καμπάνια της ΑΑΔΕ που στοχεύει στην ενημέρωση και την προτροπή των καταναλωτών να ζητούν απόδειξη σε κάθε τους συναλλαγή», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Τwitter.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline