Σάββατο 20 Απριλίου 2024  08:21:43

Στην τελική ευθεία η πώληση 938 ακινήτων από τη Eurobank

Η τράπεζα θα μεταβιβάσει δύο πακέτα ακινήτων. Το πρώτο, που φέρει την επωνυμία Star, περιλαμβάνει 680 ακίνητα που είναι κυρίως μικρά οικιστικά και το δεύτερο, το Opus, περιλαμβάνει 258 εμπορικά ακίνητα.

Την πώληση δύο μεγάλων χαρτοφυλακίων ακινήτων ολοκληρώνει η Eurobank, συναλλαγές που θα αποτελέσουν πιλότο για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει στην αγορά του real estate, καθώς πρόκειται για τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ακινήτων που μεταβιβάζει μέχρι σήμερα ελληνική τράπεζα.

Για τo πρώτο χαρτοφυλάκιο, που φέρει την επωνυμία Star, οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, και έως τα τέλη του μήνα αναμένεται η μεταβίβασή του σε private equity fund με έδρα το Λουξεμβούργο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δραστηριοποιείται πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ για το δεύτερο χαρτοφυλάκιο, που φέρει την επωνυμία Opus, η τράπεζα έχει λάβει δεσμευτικές προσφορές από τρία μεγάλα επενδυτικά funds που δραστηριοποιούνται ήδη στην ελληνική αγορά.

Τα δύο χαρτοφυλάκια έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, δηλαδή το Star αποτελείται κατά κύριο λόγο από μικρά οικιστικά ακίνητα που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, ενώ το χαρτοφυλάκιο Opus αποτελείται από εμπορικά ακίνητα, αρκετά από τα οποία είναι υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, το Star περιλαμβάνει 680 ακίνητα, από τα οποία τα 410 είναι οικιστικά, 115 εμπορικά, 130 οικόπεδα και κάποια αγροτεμάχια ή βιομηχανικά οικόπεδα. Η συνολική αξία αυτών των ακινήτων έχει αποτιμηθεί στα 30 εκατ. ευρώ. Η πλειονότητα και συγκεκριμένα το 50% βρίσκεται στην περιφέρεια, το 30% στην Αττική, το 10% στη Θεσσαλονίκη και το 10% στα νησιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline