Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  17:24:24

Οι μπίζνες της νέας εποχής

Επενδυτικός πυρετός επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας – Ολοι οι κλάδοι βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης και ανασύνταξης – Εξαγορές, συνενώσεις, συγχωνεύσεις στην ημερήσια διάταξη – Η Ελλάδα τείνει να γίνει επενδυτικός προορισμός – Ποια τα σχέδια ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών στους κλάδους των τροφίμων, του τουρισμού, της υγείας, των κατασκευών, της αγοράς ακινήτων και της βαριάς βιομηχανίας.


«Ολοι οι μεγάλοι πελάτες μας αναζητούν ευκαιρίες εξαγορών ή συμμετοχής σε ελπιδοφόρα επιχειρηματικά πρότζεκτ στην Ελλάδα» λέει χαρακτηριστικά ανώτερο στέλεχος θυγατρικής πολυεθνικής συμβουλευτικής εταιρείας και επιμένει ότι «το ενδιαφέρον πολλαπλασιάζεται μέρα με τη μέρα και τείνει να λάβει διαστάσεις μοναδικές»

Οι νέες πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σε συνδυασμό με τα πολλά εκπεμπόμενα σήματα υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη φαίνεται να επιδρούν καθοριστικά στο επιχειρηματικό κλίμα και μαζί να δημιουργούν κύκλο ευκαιριών και υψηλών προσδοκιών.

Συνδυασμός παραγόντων και συνθηκών, όπως η επικράτηση πολιτικής σταθερότητας τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμη βάση, αλλά και οι έμπρακτες διαβεβαιώσεις της νέας ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ότι δεν θα διαταραχθεί το επικρατήσαν τα προηγούμενα χρόνια κλίμα οικονομικής σταθεροποίησης και επιπλέον θα επιταχυνθεί η εξυγίανση των τραπεζών με πιο επιθετική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, συγκροτεί πεδίο ευκαιριών, επανατοποθετώντας κατά βάση τη χώρα μας στο ραντάρ των διεθνών επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Οπως βεβαιώνουν υπεύθυνοι πολυεθνικών συμβουλευτικών εταιρειών, «η Ελλάδα, έπειτα από πολλά χρόνια στασιμότητας και οικονομικής καχεξίας, προκαλεί και πάλι το ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και τείνει να εξελιχθεί σε επιφανή επενδυτικό προορισμό για ισχυρά διεθνή επιχειρηματικά σχήματα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline