Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:43:30

Ο Όμιλος Λάτση αιχμηρός στόχος κατά της «πλουτοκρατίας Μητσοτάκη» του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Οι μειωτικοί ισχυρισμοί του τόσο για το Ελληνικό όσο και για τα ΕΛΠΕ. Κύριο

Ο Αλ. Τσίπρας με δικούς του εξωραϊσμούς, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ερωτηθείς για το πως τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επένδυσης υπογράμμισε ότι «κυβερνήσαμε για 4,5 χρόνια και καταφέραμε να βάλουμε ένα τέλος στην μακρά περίοδο αποεπένδυσης». Τα αντίθετα που ισχυρίσθηκε για την νέα διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μόνιμος στόχος του στην επίσημη ομιλία του στη ΔΕΘ και την επομένη, χθες Κυριακή, στην συνέντευξη του,. Ο Όμιλος Λάτση. Με άδικες κατηγορίες, γενικεύσεις και υπαινιγμούς. Να υπερασπιστεί την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επένδυσης του Ελληνικού όπου «βάλτωνε» για αρκετό διάστημα επιχείρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση του συντάκτη του Βήματος Άρη Ραβανού.

Ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ερωτηθείς για το πως τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επένδυσης υπογράμμισε ότι «κυβερνήσαμε για 4,5 χρόνια και καταφέραμε να βάλουμε ένα τέλος στην μακρά περίοδο αποεπένδυσης» ενώ όπως είπε «φτάσαμε σε ρεκόρ επενδύσεων το 2018».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «παραλάβαμε μία σύμβαση για το Ελληνικό . Σας θυμίζω ότι υπήρχαν διάφορα σχέδια. Έγινε διαγωνισμός που κατέληξε σε μία σύμβαση» είπε για να προσθέσει.

«Είναι όντως μία εμβληματική επένδυση και διαπραγματευτήκαμε και αλλάξαμε τη σύμβαση. Κάναμε μία προσεκτική προσπάθεια ώστε να έχουμε σύμμαχο το ΣτΕ σε πιθανά προσκόμματα. Προχωρήσαμε με πολύ σοβαρό τρόπο. Φέραμε μία υπόθεση που ήταν σχεδόν στο μηδέν στο 90% της ολοκλήρωσης. Έμενε η επένδυση. Να αποδείξει ο επενδυτής ότι έχει τα χρήματα να επενδύσει. Δουλέψαμε στενά με τον επενδυτή αλλά δουλέψαμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Δεν βάλαμε αρμόδιο υπουργό στέλεχος της επιχείρησης» τόνισε απαντώντας στον συντάκτη του Βήματος Άρη Ραβανό.
Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να δικαιολογήσει την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό για το οποίο κατηγορήθηκε από αρκετούς ότι με τις κινήσεις του δεν ήθελε την επένδυση.

«Μακριά από εμάς αυτή η αντίληψη. Θέλομε επενδύσεις αλλά δεν πρέπει να δίνουμε την αίσθηση ότι δεν υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του Δημοσίου. Θέλουμε στρατηγικούς επενδυτές για να παράξουν προστιθέμενη αξία. Δεν έχουμε αντιεπενδυτικό προφίλ».

Ειδικότερα,-για το Ελληνικό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ως προς τη στάση της κυβέρνησης ότι «αφού βρήκαν μπροστά τους τις μεγαλοστομίες τους όταν ήταν αντιπολίτευση, αφού μετέθεσαν την ημερομηνία έναρξης των εργασιών τέσσερις φορές [...] σήμερα νίπτουν τας χείρας τους». «Μας λένε ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης η έναρξη των εργασιών αλλά του επενδυτή. Και για να τον βοηθήσουν, επιχειρούν το μεγάλο κόλπο: με διθυραμβικά σχόλια στον Τύπο προετοιμάζουν το έδαφος για ευνοϊκή δανειοδότηση της Lamda Development ώστε φυσικά το έργο, αν και όποτε ξεκινήσει, να χρηματοδοτηθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους που ανακεφαλαιοποίησαν τις Τράπεζες. Και την ίδια στιγμή δίνουν και ένα ακόμη σπουδαίο δώρο στον ίδιο επιχειρηματία. Αποφασίζουν τη πώληση των μετοχών του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου».
«Με δυο λόγια, αποδέχονται τη ζημία του Δημοσίου, προκειμένου να διευκολύνουν τα κέρδη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων», κατέληξε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline