Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:17:33

Χατζηδάκης: Για την επένδυση στην Σκουριές

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Eldorado Gold ώστε να διασφαλίσει υψηλότερα δικαιώματα εκμετάλλευσης από την ανάπτυξη των μεταλλείων στη Χαλκιδική και νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε για το θέμα ο Κ. Χατζηδάκης.


Η επένδυση της Εldorado στη Χαλκιδική θεωρείται από τις μεγαλύτερες στη χώρα, ωστόσο, έχει καθυστερήσει λόγω εκκρεμών αδειοδοτήσεων και ανησυχιών για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση εξέδωσε άδειες εγκατάστασης εξοπλισμού για το έργο της εταιρίας στις Σκουριές.

«Εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουμε σε μια σύμβαση η οποία θα στέλνει ένα μήνυμα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα από τη μια πλευρά, αλλά και από την άλλη να είναι αυτή η σύμβαση μια σύμβαση η οποία εξασφαλίζει παραπάνω θέσεις εργασίας, παραπάνω royalties και σαφή περιβαλλοντική προστασία με βάση τα ευρωπαϊκά standards για την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός. «Γίνονται διαπραγματεύσεις αυτή την ώρα. Αυτό που έχουμε πει στην πλευρά της Eldorado Gold είναι ότι δεν θέλουμε να βραδύνουνε αυτές οι διαπραγματεύσεις, αλλά εξαρτάται και από τις προτάσεις τις οποίες και οι ίδιοι θα καταθέσουν.

Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία έναντι παντός τιμήματος».
Μία από τις διαφορές της προηγούμενης κυβέρνησης με την Eldorado αφορούσε το σχέδιο της εταιρίας για την κατασκευή εργοστασίου μεταλλουργίας για τα μεταλλεύματα από τις Σκουριές. Η κυβέρνηση είχε πει ότι το σχέδιο αυτό ήταν ελλιπές.

Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η κυβέρνησή του συζητάει με την Eldorado πιθανή αναθεώρηση της σύμβασης, η οποία θα μπορούσε να συμπεριλάβει νέα επένδυση της εταιρίας στη Θράκη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline