Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  23:31:53

Πώς θα γίνει η διεύρυνση της φορολογικής βάσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του ECONOMIST αναφέρθηκε και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης που θα γίνει, όπως είπε με τρεις τρόπους.

Πρώτον, μέσα από την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών βάσει των οποίων θα πληρώνεται ο ΕΝΦΙΑ. Διευκρίνισε πάντως πως η συμβολή του στα δημόσια έσοδα θα αυξηθεί με μία πιο δίκαιη κατανομή, περιλαμβάνοντας και περιοχές που, μέχρι τώρα, φορολογούνταν ελάχιστα.

Δεύτερον, αυξάνεται το ποσοστό των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30% του εισοδήματος κάθε φορολογουμένου και τρίτον εισάγεται στις επιχειρήσεις η εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-invoicing), μέτρο που θα λειτουργήσει αρχικά πιλοτικά.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κοινωνική δικαιοσύνη θεμελιώδη για την πολιτική της κυβέρνησής του λέγοντας πως στόχος του είναι η ανακούφιση της μεσαίας τάξης και των μισθωτών.

Μιλώντας για ένα υγιές τραπεζικό σύστημα που αποτελεί προϋπόθεση για μία υγιή οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τις τράπεζες να αξιοποιήσουν τη βοήθεια του σχεδίου Ηρακλής το οποίο, όπως είπε, θα συμβάλει στην ταχεία και με χαμηλό κόστος μείωση των κόκκινων δανείων.

Έστειλε όμως και το μήνυμα πως θα πρέπει να υπάρξει και υγιής συμπεριφορά των τραπεζών στους πελάτες που τις στηρίζουν. Όπως είπε, αύριο θα συναντηθεί με τις ηγεσίες των πιστωτικών ιδρυμάτων για να αντιμετωπιστούν κάποιες άδικες χρεώσεις που ανακοινώθηκαν.

«Δεν αντιπολιτευόμαστε την αντιπολίτευση, ενώνουμε όλους τους Έλληνες»

«Η Ελλάδα σήμερα δεν βρίσκεται μόνο σε τροχιά πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής προόδου. Αλλά και θεσμικής ενδυνάμωσης. Η νέα κυβέρνηση εμπιστεύεται τη Δημοκρατία, τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη. Δεν βλέπει εχθρούς, αλλά αντιπάλους. Και αυτοί είναι μόνο τα προβλήματα. Δεν αντιπολιτευόμαστε την αντιπολίτευση. Αφήνουμε σε εκείνην αυτόν το ρόλο. Και προχωράμε μπροστά, ενώνοντας τους Έλληνες. Όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων» είπε ο κ. Μητσοτάκης προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρχει όραμα, ρεαλισμός, σχέδιο και

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline