Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εργασία στο ψηφιακό περιβάλλον

Ο κ. Πάνος Παχατουρίδης στην τοποθέτησή του στο συνέδριο της ΝΔ με θέμα «Το εργασιακό περιβάλλον στην ψηφιακή εποχή» μίλησε για τις αλλαγές, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί στο εργασιακό περιβάλλον η ψηφιακή εποχή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παχατουρίδης σημείωσε ότι «δύο στα τρία παιδιά που πηγαίνουν πρώτη δημοτικού φέτος θα δουλέψουν σε επαγγέλματα τα οποία δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα», τονίζοντας ότι «τα πάντα στο εργασιακό περιβάλλον έχουν να κάνουν με την τεχνολογία, εκτός από ένα πράγμα, την ίδια την τεχνολογία, η οποία έχει να κάνει με την κουλτούρα, έχει να κάνει με τη νοοτροπία» αναφέροντας ως παράδειγμα τις σχέσεις μας με το κράτος, στην οποία εστίασε σημειώνοντας ότι «δεν είναι έλλειμμα στρατηγικής αυτό που υπάρχει, είναι έλλειμμα κουλτούρας».

Κλείνοντας, ο κ. Παχατουρίδης εστίασε στην σημασία του «να ξέρεις ότι μπορείς να αποτύχεις χωρίς όμως να νιώθεις αποτυχημένος. Γιατί στην τεχνολογία οι μεγαλύτερες επιτυχίες έχουν προέλθει από τη δυνατότητα που είχαν άνθρωποι να αποτύχουν. Οπότε, αν έχετε σκοπό μαζί να γράψετε ξανά ιστορία και μαζί να κάνετε ξανά την Ελλάδα μεγάλη, θα σας ζητήσω να αφήσετε στην άκρη τις τεχνολογικές λύσεις, αυτές θα τις βρει η κοινωνία, να δώσετε έμφαση στην επένδυση στη νοοτροπία».

Πολυμέσα