Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:58:35

Έρχονται αυξήσεις έως 100% στις επικουρικές συντάξεις

Αφορούν 500.000 συνταξιούχους όλων των ταμείων, οι οποίοι θα δουν «φουσκωμένους» τους λογαριασμούς τους.


Σας παρουσιάζουν σήµερα αποκλειστικά την αύξηση των επικουρικών συντάξεων κατ' εφαρµογήν της απόφασης του ΣτΕ, όπως άλλωστε δήλωσε και ο πρωθυπουργός.
Πρόκειται για τα στοιχεία που έως τώρα συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες από την πρώτη ανάγνωση της απόφασης του Συµβουλίου της Επικρατείας.

Οι αυξήσεις αυτές αφορούν 500.000 συνταξιούχους, οι οποίοι λόγω του Νόµου Κατρούγκαλου είχαν χάσει ολόκληρο το ποσό της σύνταξης άνω των 1.300 ευρώ. Πλέον στο υπουργείο µεθοδικά έχουν αρχίσει τη συλλογή αυτών των στοιχείων. Σύµφωνα µε τον πίνακα, οι αυξήσεις των επικουρικών τελούν σε απόλυτη εφαρµογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Οι αυξήσεις ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 50%, ενώ σε οριακό επίπεδο φτάνουν το 100%.

Θα χορηγηθούν με τη δημοσίευση του νέου ασφαλιστικού νόμου, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν και μηνιαία αύξηση και το σύνολο των αναδρομικών από 4 Οκτωβρίου

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1. Οι αυξήσεις ισχύουν από 4 Οκτωβρίου 2019.

2. Θα χορηγηθούν µε τη δηµοσίευση του νέου ασφαλιστικού νόµου.

3. Οι συνταξιούχοι θα λάβουν και µηνιαία αύξηση και το σύνολο των αναδροµικών από 4 Οκτωβρίου.

4. Στο έτερο σκέλος των λοιπών διεκδικήσεων του 10µήνου ή των λαθών που έγιναν στον υπολογισµό των παλαιών επικουρικών αναµένονται άλλες αποφάσεις.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει αναφέρει ότι ο µέσος όρος των αυξήσεων θα είναι περίπου 50 ευρώ τον µήνα. Με βάση τα στοιχεία του διπλανού πίνακα, το µηνιαίο κόστος εφαρµογής των αποφάσεων του Συµβουλίου της Επικρατείας από το ΕΤΕΑΕΠ ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατοµµυρίων (300 εκατοµµύρια ετησίως).

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 23/11

syn-kostos

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline