Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  19:31:36

Τα «φρέσκα αναδρομικά» από Οκτώβριο με τη σύνταξη Φεβρουαρίου

Πέρα από το δικαστικό θρίλερ που βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις 10 Ιανουαρίου προς κρίση, όσον αφορά στα παλαιά αναδροµικά, υπάρχουν και «φρέσκα αναδροµικά» που χτίζονται µετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ στις 4 Οκτωβρίου. Αυτά αφορούν στις περικοπές των επικουρικών του 2016 και στα χαµηλά ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων.


Η κυβέρνηση διά στόµατος υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, έχει δεσµευθεί ότι αυτά τα αναδροµικά θα αποδοθούν στο πλαίσιο της ψήφισης του ασφαλιστικού νοµοσχεδίου τον ερχόµενο Ιανουάριο. Πρόκειται για αναδροµικά 3-4 µηνών (Οκτώβριος, Νοέµβριος, ∆εκέµβριος, Ιανουάριος), καθώς η απόφαση του ΣτΕ µετράει από τις 4 Οκτωβρίου, τα οποία αφορούν:

Πάνω από 450.000 συνταξιούχους ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα που έχασαν από την επικουρική τους το καλοκαίρι του 2016 έως και 48%. Οι αυξήσεις θα είναι µεσοσταθµικά 52,5 ευρώ τον µήνα, συνεπώς τα αναδροµικά θα κυµαίνονται κοντά στα 200 ευρώ. Για 250.000 συνταξιούχους που είχαν τις υψηλότερες περικοπές έως και πάνω από 200 ευρώ ανά µήνα, τα αναδροµικά θα είναι µεγαλύτερου ποσού.

Χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν αποχωρήσει µε περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, καθώς οι κύριες ανταποδοτικές συντάξεις τους θα αναπροσαρµοστούν από 4/10 µε βάση τα νέα αυξηµένα ποσοστά αναπλήρωσης. Μαζί µε τη µηνιαία αύξηση που δικαιούνται, θα λάβουν και τα αντίστοιχα αναδροµικά ποσά για τους µήνες Οκτώβριο - Ιανουάριο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline