Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  08:31:13

Οι νέες κατηγορίες κατά των Κουτσολιούτσων

Σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη, η οποία βασίζεται στην έρευνα του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, αφορά ενέργειες μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και στελεχών της επιχείρησης, την περίοδο 2009 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2018.


Ειδικότερα, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης και ακόμα τέσσερα πρόσωπα, διώκονται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Πρόκειται για τον επικεφαλής, την υπεύθυνη οικονομικών και έναν υπάλληλο στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία, καθώς και τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται έξι πρόσωπα, εκ των οποίων, τρεις αλλοδαποί, ο οικονομικός διευθυντής, ένα μέλος του Δ.Σ. και ένας υπάλληλος της εταιρείας.
Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Για χειραγώγηση μετοχών διώκονται 13 πρόσωπα. Τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, κατά την περίοδο 2016-2017.

Η υπόθεση αφορά στην κατασκευή και χρήση πλαστών τραπεζικών στοιχείων -statements- τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να συντάξουν ανακριβείς ισολογισμούς, αλλοιώνοντας την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας και επομένως τη χρηματιστηριακή εικόνα της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline