Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:57:53

Ενταση στη Μέση Ανατολή: Οι μεγάλοι κερδισμένοι της Wall Street

Οι ανησυχητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη και τον θάνατο του Ιρανού Κασέμ Σουλεϊμανί, έχουν έναν μεγάλο κερδισμένο.


Σύμφωνα με την Washington Post, πρόκειται για τον τομέα της βιομηχανίας όπλων, με τις εταιρείες - κολοσσούς, όπως οι Lockheed Martin, Raytheon και Northrop Grumman, να βλέπουν τις αξίες των μετοχών τους να... εκτοξεύονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«Με χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες να οδεύουν προς την περιοχή (σ.σ. τη Μέση Ανατολή), αναλυτές προβλέπουν ότι η πολυετής στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Ιράκ -και τα δισεκατομμύρια δολάρια φορολογούμενων που δαπανώνται εκεί κάθε χρόνο σε πυρομαχικά και για την υποστήριξη των στρατευμάτων- δεν θα περιοριστεί» αναφέρει η Washington Post.

New post "If You Are Wondering Who Benefits": Weapons Makers Stocks Surge as US Risks W ... has been published on - http://bit.ly/2Foyis4

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι βιομηχανίες όπλων που διατηρούν συμβάσεις με τις ΗΠΑ έχουν ευνοηθεί οικονομικά από τους πολυετείς πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Οι ίδιες εταιρείες... νίπτουν τας χείρας των και σήμερα, σύμφωνα με τους αναλυτές, λόγω της αυξανόμενης έντασης ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ.
Οι μετοχές των κατασκευαστών όπλων έκλεισαν με σημαντικές αυξήσεις την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Lockheed Martin έκλεισε με αύξηση της τάξης του 3,6%, της Northrop Grumman -που ετοιμάζει το B-21, ένα stealth βομβαρδιστικό νέας γενιάς για τις ΗΠΑ- με 5,43%, της Raytheon με αύξηση 1,5% και της General Dynamics με +1%.

Η μετοχή της Northrop Grumman

Αναλυτές, σύμφωνα με την Washington Post, εκτιμούν ότι η ένταση ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ θα δημιουργήσει μια αυξητική τάση στις αμυντικές δαπάνες, που επί την προεδρία Τραμπ έχουν ήδη αυξηθεί κατά 16%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline