Σάββατο 11 Ιουλίου 2020  00:37:37

Προανακριτική για Novartis - Ράικου: Κατασκευασμένες οι καταθέσεις των μαρτύρων – Έτρεμε η ψυχή μου μην χτυπήσουν το παιδί μου. Κύριο

Αποκαλύψεις - «φωτιά» από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς. Καταθέτει για τρίτη ημέρα η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στον χειρισμό της υπόθεσης Novartis.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική λειτουργός που διετέλεσε επί σειρά ετών προϊσταμένη του Τμήματος κατά της Διαφθοράς και παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017, μετά από δημοσιεύματα που θεώρησε ότι τη στοχοποιούν, στις προηγούμενες καταθέσεις της μεταξύ άλλων κατήγγειλε παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ενώ τον έχει χαρακτηρίσει «Ρασπούτιν».

Η κυρία Ράικου επίσης έχει καταγγείλει σχέδιο εξόντωσής της και συμβόλαιο θανάτου, ενώ έχει πει ότι το Δημόσιο έχει χάσει χρήματα από τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Για τη σύμβαση για τη μελέτη που είχε αναλάβει ο σύζυγός της από τη Novartis

«Αναζήτησα τα αρχεία, δυστυχώς όμως προ ετών είχε πλημυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν», φέρεται να είπε η κυρία Ράικου.
Νέα «καρφιά» για «Ρασπούτιν» - «Κι άλλοι δικαστικοί πιέζονταν από τον Παπαγγελόπουλο»
«Αρκετοί έχουν εμπλακεί σε υπόθεσεις. Υπήρξαμε συνάδελφοι μου που είπαν πως είχαν ίδιες εμπλοκές από Παπαγγελόπουλο όμως δεν θέλουν να μιλήσουν. Υπάρχουν κι άλλοι», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς.

Στη συνέχεια, η Ελένη Ράικου φέρεται να είπε πως «υπάρχουν κι άλλοι δικαστικοί λειτουργοί που πιέζονταν από τον Παπαγγελόπουλο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ανέφερε ότι το ενδιαφέρον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης εστίαζε μόνο στους πολιτικούς. «Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος Υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Novartis. Γι΄αυτό και έστησε την σκευωρία», φέρεται να κατέθεσε.

«Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου ότι έχουν περάσει τα ίδια, αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πουν. Κι αν το κάνουν, μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις... Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για τη ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις», φέρεται να είπε ακόμα.

Σε ερώτηση τι κίνητρο είχε ο κ. Παπαγγελόπουλος να παρεμβαίνει εναντίον πολιτικών, η κυρία Ράικου φέρεται να ανέφερε πως «η όλη ζημιά είναι οτι διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου για να το μετατρέψει ο κ. Παπαγγελόπουλος σε σκευωρία».
«Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν οτι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ», τόνισε σε άλλο σημείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

«Κατασκευασμένες οι καταθέσεις»

Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέει το Κίνημα Αλλαγής φέρεται να εκτίμησε πως οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ήταν «κατασκευασμένες». «Θέλανε να διακόψουν την έρευνα του σκανδάλου [σ.σ. της Novartis]. Και αυτό συνέβη. Γνώμη μου είναι ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι κατασκευασμένες. Αυτό προκύπτει. Πρώτον από το ίδιο περιεχόμενο των καταθέσεων. Δεύτερον κάθε φορά κατονομάζεται τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Τρίτον η έρευνα ξεκίνησε Νοέμβριο και έφτασε Φεβρουάριος.

Όταν άκουσα μάλιστα ότι είχαν καταστήσει μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος τον Μανιαδάκη, νόμιζα ότι ήταν λάθος των δημοσιογράφων. Επουδενί δεν μπορούσε να πάρει ο Μανιαδάκης προστασία. Ποτέ μα ποτέ παγκοσμίως δεν έχουν εμπλακεί τόσα πολλά πολιτικά πρόσωπα. Με εξαίρεση μια περίπτωση στην Ιταλία ποτέ τόσα πρόσωπα της πολιτικής δεν εμπλέκονται σε τέτοια υπόθεση. Όταν άκουσα τα ονόματα των δέκα μου έκανε εντύπωση. Τον κ.Πικραμμένο; Δέκα πολιτικά πρόσωπα; Είναι δυνατόν;», φέρεται να υποστήριξε κατά τις ίδιες πηγές.

Κατά τα άλλα φέρεται να επανέλαβε και τα περί «παρακρατικών μεθόδων» κατά τη διάρκεια των καταθέσεων καθώς κατά τις ίδιες πηγές, ισχυρίστηκε: «αυτά που περιγράφονται σε αυτή την υπόθεση δεν γίνονται. Το γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς είναι σε τέτοιο σημείο που μπορεί να παρθεί κατάθεση με απόλυτη μυστικότητα. Σε γκαρσονιέρες και ραντεβού σε καφέ δεν πηγαίνουμε για να συναντήσουμε τους μάρτυρες».

«Εκβιάζει και απειλεί ο Παπαγγελόπουλος»

Κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Ράικου φέρεται να επέμεινε στα πυρά κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και τις καταγγελίες της περί εκβιασμών. «Μεσούσης της κατάθεσής μου βγαίνει στα κανάλια και με εξυβρίζει και με απειλεί», φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ τόνισε πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είχε «πολύ φιλική σχέση» με την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Επιπρόσθετα, κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να κατήγγειλε διαρροές από την έρευνά της, ενώ φέρεται να κατηγόρησε τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι «έστηνε δημοσιεύματα» εναντίον της.

Για τα εμβάσματα

Σύμφωνα με διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση για τα εμβάσματα του συζύγου της από τη Novartis φέρεται να υποστήριξε πως έμαθε γι αυτά το 2018. Η ίδια αφού κατά πληροφορίες αναρωτήθηκε γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση ασχολείται μόνο με τον σύζυγό της, υποστήριξε πως «δεν γνώριζε τίποτα για τη συμμετοχή του στη μελέτη».
Η ίδια φέρεται να υποστήριξε πως δεν φαινόταν η προέλευση των χρημάτων στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με τον σύζυγό της και δεν τον ρώτησε κάτι γι αυτό.

«Έτρεμε η ψυχή μου μην χτυπήσουν το παιδί μου»

Η ίδια, σύμφωνα με διαρροή από το Κίνημα Αλλαγής, φέρεται να τόνισε πως φοβόταν να καταγγείλει τις πιέσεις που ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε. «Υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα «δεν το ανέχομαι». Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα "ως εδώ"», φέρεται να τόνισε.

Επιπρόσθετα κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να υποστήριξε πως «πολλές σκέφτομαι ότι εάν ο πραγματικός Ρασπούτιν βλέπει από εκεί που είναι τον Παπαγγελόπουλο, θα τον θαυμάζει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline