Τρίτη 14 Ιουλίου 2020  05:42:02

Έρχονται Αμερικανοί για επενδύσεις στην Ελλάδα

Τι θα γίνει όμως τους επόμενους μήνες; Θα δούμε χειροπιαστά αποτελέσματα από το ταξίδι στις ΗΠΑ; Ο κ. Γεωργιάδης απαντά σχετικά στο NEWSIT: «Όταν πήγα το Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον συναντήθηκα με τον επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της DFC, είναι ο αμερικάνικος κυβερνητικός οργανισμός που χρηματοδοτεί επενδύσεις αμερικάνικες στο εξωτερικό σε χώρες που θεωρεί ότι για διάφορους γεωπολιτικούς λόγους τους ενδιαφέρει να υπάρχουν αμερικάνικες επενδύσεις.

Αυτός ο οργανισμός υπάρχει από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Ελλάδα ποτέ δεν συμπεριλαμβανόταν σε αυτές τις χώρες. Μετά το ταξίδι μας πέρασε τροπολογία στο Κογκρέσο και η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις χώρες ήδη μία εταιρεία, η εταιρεία ΟΝΕΧ έχει αγοράσει τα ναυπηγεία Σύρου και είναι αμερικανική εταιρεία και ενδιαφέρεται να αγοράσει τα ναυπηγεία της Ελευσίνας πήγες στην DFC και έχει κάνει αίτημα για χρηματοδότηση από εκεί, ήδη DFC ζήτησε να επισκεφτεί την Ελλάδα το Μάρτιο και τον Μάρτιο Θα συνεργαστεί με την αμερικάνικη κυβέρνηση και θα ετοιμαστεί μεγάλη αποστολή αμερικανικών εταιρειών υψηλής Τεχνολογίας για να κάνουμε Join Inventure με ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Τη δεύτερη βδομάδα του Ιουνίου έχουμε δεύτερη αποστολή με πολύ μεγάλες εταιρίες για τον ίδιο ακριβώς λόγο στην Ελλάδα θα συνεργαστεί με την Αμερικανική πρεσβεία. Οι επενδύσεις έχουν ξεκινήσει και το ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες επενδύσεων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο συνεχές και σε διάφορους τομείς».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline