Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:06:17

Ο Αδωνης Γεωργιάδης σε νέα οδυνηρή δοκιμασία, μεγαλύτερη από τις επενδύσεις: τα δεκάδες χιλιάδες κόκκινα δάνεια των Τραπεζών για κατασχέσεις σπιτιών. Ανήσυχος για το μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό κόστος. Κύριο

Προστασία πρώτης κατοικίας 2020: Ο Άδωνις για την προθεσμία στην πλατφόρμα «Η αγωνία μου είναι να μπουν όσοι δικαιούνται στην πλατφόρμα πριν τις 30 Απριλίου».

Προστασία πρώτης κατοικίας 2020, η μεγάλη δοκιμασία της Κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, με τρομακτικό κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο και κόστος: Έκκληση προς τους πολίτες να μπουν, όσοι δικαιούνται, στην πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με το ισχύον πλαίσιο, μέχρι τις 30 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα είναι ακόμα ανοιχτή η πλατφόρμα ύστερα από την παράταση που δόθηκε, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» επισήμανε ότι «το πρώτο μου μέλημα είναι ο κόσμος να σώσει τα σπίτια του. Η αγωνία μου είναι να μπουν όσοι δικαιούνται στην πλατφόρμα (σ.σ. για την προστασία της πρώτης κατοικίας) πριν τις 30 Απριλίου».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η συζήτηση για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, που θα ισχύσει από την 1η Μαΐου, είναι εν εξελίξει με τους θεσμούς και δεν υπάρχει ακόμη έτοιμο σχέδιο νόμου. Ωστόσο, τονίζει ότι θα είναι «κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα». Για τις αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο, προανήγγειλε ότι θα είναι έτοιμες μέχρι τον Μάρτιο και αναφέρει ότι έχουν σκοπό να γίνουν οι διαδικασίες πιο απλές. Τέλος, ο υπουργός εκτίμησε ότι το 2020 θα είναι μία χρονιά με πολλές αφετηρίες εμβληματικών επενδύσεων, «παρά τις αναποδιές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline