Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  08:33:50

«Αδικία και οπισθοδρόμηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο»

Ανέλαβε να απατήσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικρίσεις για το νόμο Κατρούγκαλου σε σχέση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Πίσω από τον επικοινωνιακό ορυμαγδό, κρύβεται ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο με έντονο άρωμα αδικίας και οπισθοδρόμησης...

Το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων θα έχει αύξηση 20% στις εισφορές τους. Η χαμηλότερη εισφορά από τα 185 ευρώ πηγαίνει στα 220. Αυτό από μόνο του είναι ενδεικτικό για τις επιβαρύνσεις που θα υποστούν 9 στους 10 επαγγελματίες. Επανέρχεται το άδικο σύστημα των κλάσεων, το οποίο ευνοεί τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα σε βάρος των χαμηλών και των μεσαίων.

Για παράδειγμα το εισόδημα των 80.000 θα πληρώνει τα ίδια με το εισόδημα των 8.000. Όσον δε αφορά στις συντάξεις, καταργούν τελικά, παρά τα όσα έλεγαν προεκλογικά, τη μόνιμη 13η σύνταξη που θεσπίσαμε πέρυσι...Ήδη από την προϋπολογισμό κατέστη σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει φέτος να καταβάλει στους συνταξιούχους συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα χρήματα απ' ότι καταβλήθηκαν το 2019».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline