Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:32:54

ΠΟΜΙΔΑ: Απαιτείται μείωση φόρου ενοικίων κυρίας κατοικίας

Ζητά την υιοθέτηση της πρότασης στο πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων που σχεδιάζονται. Την πρόταση για μείωση της φορολογίας μισθωμάτων κύριας κατοικίας, που παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο των ιδιοκτητών ακινήτων, αναλύει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά την υιοθέτηση της πρότασης στο πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων που σχεδιάζονται, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει ιστορική κοινωνική μεταρρύθμιση και θα ωφελήσει άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές:
-Τους ενοικιαστές κατοικιών, παλαιούς και νέους, γιατί θα φέρει μεγάλο αριθμό κατοικιών στην αγορά.
-Τους εκμισθωτές κατοικιών γιατί θα εκλογικεύσει τη φορολογική τους επιβάρυνση.
-Τους εκμισθωτές βραχυχρονίων μισθώσεων αφού θα οδηγήσει εκτός πλατφορμών πληθώρα καταλυμάτων σε περιοχές που δεν προσφέρονται για τουριστική αξιοποίηση
-Το Ελληνικό Δημόσιο γιατί η δημοσιονομική απώλεια θα υπερκαλυφθεί από τη φορολόγηση δεκάδων χιλιάδων νέων μισθώσεων κύριας κατοικίας.
Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά εξάλλου συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις για μεταρρύθμιση της φορολογίας των ιδιοκτητών ακινήτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline