Σάββατο 20 Απριλίου 2024  02:32:34

Βορίδης: Ανύπαρκτα τα 100 εκατ. ευρώ για ενίσχυση ελαιολάδου του Αλ. Τσίπρα.

Εκκωφαντική απάντηση στους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λακωνία, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει πακέτο περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελαιοπαραγωγών, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα «πού πήγαν τα χρήματα μετά την αλλαγή κυβέρνησης», έδωσε ο Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης, απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε επίκαιρη επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για αγροτικά ζητήματα, κάλεσε τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Απόστολου να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου θέματος και να απαντήσει στην ερώτηση, «είχατε εξασφαλίσει κάποια εκατομμύρια από τους ελαιοπαραγωγούς;». Ο κ. Απόστολου επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ο κ. Βορίδης αποκάλυψε την ύπαρξη δισέλιδης επιστολής του Σταύρου Αραχωβίτη με την οποία καλούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποζημιώσει τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, την οποία μάλιστα δεσμεύτηκε να δώσει στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Φιλ Χόγκαν, απαντώντας στη σχετική επιστολή προέτρεπε τον κ. Αραχωβίτη να αξιοποιήσει μία σειρά από εργαλεία του κρατικού προϋπολογισμού και όχι του ευρωπαϊκού για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Επιπροσθέτως, ο κ. Χόγκαν υπενθύμιζε στον Σταύρο Αραχωβίτη ότι «είχατε τη δυνατότητα να προβλέψετε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης να έχετε μέτρο προκειμένου να αντιμετωπίζετε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής». Στο σημείο εκείνο ο κ. Βορίδης διερωτήθηκε «το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης είχε σχετικό μέτρο;» για να απαντήσει ο ίδιος «βεβαίως και είχε σχετικό μέτρο το οποίο εσείς το βγάλατε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης»

«Έχω πει να μην με προκαλείτε γιατί όσα λεφτά έδωσε ο Τσίπρας στους ελαιοπαραγωγούς της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, τόσα θα δώσω κι εγώ, δηλαδή μηδέν» πρόσθεσε σκωπτικά ο υπουργός, καλώντας τον κ. Τσίπρα να μην λέει ψέματα επειδή πιέζεται από τους ελαιοπαραγωγούς.

Τέλος, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η παρούσα ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να τεκμηριώσει τις αντίστοιχες νομικές προϋποθέσεις του σχετικού άρθρου του ευρωπαϊκού κανονισμού, έχει θεσπίσει ειδική επιστημονική επιτροπή με επικεφαλής τον βασικό ειδικό γνώστη στα θέματα ελαιολάδου καθηγητή, κ. Αυγουλά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline