Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:10:17

Με σκοπό να ελαφρυνθούν οι μισθωτοί, που έχουν μείνει «απέξω» μέχρι τώρα. Πακέτο ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης με μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ μετά το Πάσχα. Αρχές Μαΐου. Κύριο

Η υλοποίηση αυτών των στόχων απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών για την παροχή του αναγκαίου δημοσιονομικού χώρου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το 1,16 δισ. ευρώ στοχεύει σε μια διπλή ανακούφιση : την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (σε επαγγελματίες και μισθωτούς και λιγότερο σε συνταξιούχους) και επίσης τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά επιπλέον δυο ποσοστιαίες μονάδες. (θέμα που αφορά τους μισθωτούς).

Μαζί με αυτή που θα γίνει φέτος τον Ιούνιο, η συνολική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα φτάσει τις τρείς ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα θα οδηγήσει σε μια αύξηση 4% των καθαρών αποδοχών σε εκατομμύρια μισθωτούς, οι οποίοι έμειναν εκτός των μέτρων ελάφρυνσης που υλοποίησε η Κυβέρνηση κατά τους πρώτους επτά μήνες της θητείας της.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Πακέτο ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης, με μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ για το 2021, αποκαλείται από την Κυβέρνηση και το ΥΠΟΙΚ το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα. Σαφούς κοινωνικής και πολιτικής στόχευσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το 1,16 δισ. ευρώ άφορα την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, και το υπόλοιπο τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά επιπλέον δυο ποσοστιαίες μονάδες.

Μαζί με αυτή που θα γίνει φέτος τον Ιούνιο, η συνολική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα φτάσει στις τρείς ποσοστιαίες μονάδες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, το οποίο προϋποθέσει την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς, αναμένεται να φέρει αυξήσεις καθαρών αποδοχών έως και 4% σε εκατομμύρια μισθωτούς.

Σταϊκούρας: Προς τον Απρίλιο η όποια συζήτηση για μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ - εισφορά αλληλεγγύης

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα υπάρχει μια ασφαλής εκτίμηση για τον φετινό Προϋπολογισμό.

H μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης και στον ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί όταν δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σήμερα το βράδυ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το ενδεχόμενο θα συζητηθεί προς τον Απρίλιο, καθώς μία ασφαλής εκτίμηση για τον φετινό Προϋπολογισμό, θα γίνει μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Μιλώντας δε, για τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ότι όσο βελτιώνεται η πορεία της οικονομίας, αυτό θα έχει θετική επίπτωση στη μείωση της φορολογίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline