Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:04:16

Επιτάσσονται εκτάσεις και ακίνητα για κλειστές δομές προσφύγων σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω

Για τρία χρόνια δεσμευμένες οι εκτάσεις αυτές ιδιωτών και με καταβολή από το Κράτος κανονικού ενοικίου στους νόμιμους ιδιοκτήτες κατά τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Φύλαξη των συνόρων μας, επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, αυξημένες επιστροφές, κλειστές δομές το τετράπτυχο της πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Επιτάσσονται εκτάσεις και ακίνητα για κλειστές δομές προσφύγων σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κύριο Στέλιου Πέτσα.

«Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολουθεί διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Και περιγράφει μία – μία τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα:
Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

– Φύλαξη των συνόρων μας.
– Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
– Αυξημένες επιστροφές.
– Κλειστές δομές.

«Παράλληλα, δίνουμε έμφαση στην αποσυμφόρηση των νησιών μας, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.
Αναλαμβάνουμε, ταυτόχρονα, στοχευμένες δράσεις για τη διεθνοποίηση του προβλήματος και τη διαμόρφωση νέας πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε εξαντλητικός διάλογος με τους αρμόδιους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, ενώ ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρης ζήτησε μέτρα εκτάκτου ανάγκης για τα νησιά, ιδίως μετά τα επεισόδια στη Μόρια. Απόφαση της Κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι σημερινές άναρχες δομές και να δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο προχωρά σήμερα στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline