Τρίτη 16 Απριλίου 2024  08:49:44

Το καλοκαίρι τα νέα αστικά λεωφορεία και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στην Κρήτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι μέσα σε 4 με 5 μήνες θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Θα γίνει προμήθεια 750 λεωφορείων, αρκετά εκ των οποίων θα είναι ηλεκτροκίνητα, και τα οποία θα μπουν στην κυκλοφορία μετά από 12-18 μήνες. Μέχρι τότε για να εξυπηρετηθεί η κατάσταση θα υπάρξει σοβαρή αναδιάταξη των υφιστάμενων δρομολογίων και θα καταργηθούν ορισμένα από αυτά, σημείωσε.
Αναφερόμενος στο μετρό, ο υπουργός είπε ότι προχωράμε με αποφασιστικά βήματα, και στο μέτρο του δυνατού, για να αυξήσουμε τα δρομολόγια των συρμών. «Δεν κρατάμε μαγικό ραβδάκι, αλλά κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» υπογράμμισε.

Σχετικά με τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ο κ. Καραμανλής είπε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη για λελογισμένα κίνητρα, πρώτα στους εταιρικούς στόλους και μετά στους ιδιώτες. Προσέθεσε ότι το υπουργείο προετοιμάζει το νομοθετικό πλαίσιο για το πού και πώς θα γίνεται η φόρτιση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνεται ακόμη και στα σούπερ-μάρκετ. «Σε κάθε περίπτωση θα γίνει σχετική διαβούλευση με τους φορείς».

Τέλος, ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν κάποια περιφερειακά αεροδρόμια πέραν εκείνων που έχει πάρει η γερμανική Fraport, ενώ κάποια για λόγους εθνικής σημασίας θα παραμείνουν στο Δημόσιο χωρίς να αποκλείεται να ανατεθεί το μάνατζμεντ τους σε ιδιώτες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline