Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:29:32

ΔΝΤ: «Ένεση» 50 δισ. δολ. για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Κονδύλια 50 δισ. δολαρίων θα διαθέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε την Τετάρτη, η διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.


Κονδύλια 50 δισ. δολαρίων θα διαθέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε χθες, η διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Όπως τόνισε η ίδια, το υψηλό πακέτο χρημάτων θα είναι άμεσα διαθέσιμο και θα δοθεί σε χώρες και αγορές που πλήττονται περισσότερο από την εξάπλωση του ιού. Παράλληλα η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανέφερε πως δεν απαιτείται να υπάρχει κάποιο δεσμευτικό πρόγραμμα με το Ταμείο ώστε να υπάρχει στήριξη.

«Αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε σε κάθε μεμονωμένη χώρα ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες και να εργαστούμε με αυτές τις χώρες» σημείωσε. «Είμαστε στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα δράσουμε πολύ γρήγορα όσο έρχονται τα αιτήματα» πρόσθεσε.

Κάτω του 2,9% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το ΔΝΤ μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα την Τετάρτη, η επικεφαλής του ΔΝΤ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα πέσει κάτω του 2,9% υπό το βάρος του κορωνοϊού.
Όπως είπε, όλα θα εξαρτηθούν από το τι μέτρα θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline