Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  12:39:58

Αναστολή πλειστηριασμών – Μέτρα για τον τουρισμό

Ο Τομέας Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης του ΕΣΥ ζητά ελέγχους για τη σωστή εφαρμογή τους. Σε ότι αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι τα μέτρα που αφορούν την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα ώστε να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα.


Υπογραμμίζει δε, η Χαριλάου Τρικούπη ότι θα πρέπει να προχωρήσουν το ταχύτερο μέτρα για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σ' αυτές.
Ωστόσο το ΚΙΝΑΛ ασκεί κριτική για το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε αναστολή πλειστηριασμών αλλά αρκέστηκε σε συστάσεις προς τις Τράπεζες.
«Επισημαίνουμε ότι δυστυχώς ο Υπουργός Οικονομικών περιορίστηκε σε συστάσεις προς τις Τράπεζες, αντί να ανακοινώσει την αναστολή των πλειστηριασμών και την παράταση προστασίας της Α' κατοικίας των ασθενέστερων δανειοληπτών. Καθώς και την επέκταση της αναστολής των δόσεων και για τα φυσικά πρόσωπα που είναι ενήμερα ως 31-12-2019.

Και φυσικά ούτε λόγος για τους χιλιάδες δανειολήπτες που παλεύουν να ρυθμίσουν το δάνειό τους με Τράπεζες και funds» υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ.
Τέλος το ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως «οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τις αποφάσεις του Eurogroup , δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι δεν τέθηκε, ούτε αποφασίστηκε η χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και ότι η κάθε χώρα θα σηκώσει κατά κύριο λόγο μόνη της το βάρος για την αντιμετώπιση της κρίσης, χωρίς καμία πρόνοια για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις».

Κίνημα Αλλαγής@kinimallagis

https://bit.ly/3a2l9CD
Ο Υπουργός Οικονομικών περιορίστηκε σε συστάσεις προς τις Τράπεζες, αντί να ανακοινώσει την αναστολή των πλειστηριασμών και την παράταση προστασίας της Α' κατοικίας των ασθενέστερων δανειοληπτών. #kinima_allagis #μενουμε_σπιτι #coronavirus

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline