Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:49:19

Ο Μητσοτάκης συνέστησε να γίνει δεκτή η άποψη του Μάκη Σκλαβενίτη για αργία την Κυριακή στα σούπερ- μάρκετ. Κόντρα στην άποψη και την επιμονή του υπουργείου Ανάπτυξης ότι θα το ήθελαν εργαζόμενοι και καταναλωτές, για να αποδειχθεί πως όχι. Κύριο

Κλειστά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ και καταστήματα που πωλούν τρόφιμα -Τα νέα ωράρια.

Σταθερός και με ισχυρά επιχειρήματα ο μεγαλοεπιχειρηματίας στον χώρο των σούπερ- μαρκετ Γεράσιμος-Μάκης Σκλαβενίτης είχε από πέρυσι (και σε κάθε ανάλογη ευκαιρία παλαιότερα) ταχθεί υπέρ της μη λειτουργίας των καταστημάτων αυτών την Κυριακή ως μοναδικής ημέρας ξεκούρασης την εβδομάδα σε ένα εξοντωτικό ωράριο όλες τις υπόλοιπες ημέρες.

Ωράριο και φόρτος εργασίας που έγιναν πιο βαριά και εκτεταμένα λόγω του κορωνοιού. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης (Γεωργιάδης, Παπαθανάσης) επέμενε για λειτουργία και την Κυριακή με το φανταστικό επιχείρημα ότι τούτο θα εξυπηρετούσε περισσότερο τους καταναλωτές και θα οδηγούσε σε περισσότερες θέσεις εργασίας (πέραν από τις 1.000 που έχουν ήδη δημιουργηθεί και προστέθηκαν στις 25.000 του Ομίλου Σκλαβενίτη). Για να αποδειχθεί πλάνη. Μικρή προσέλευση πελατών, μεγάλη αντίθεση από τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες. Με συνέπεια η ρήξη να συνεχισθεί, να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και να κληθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να δώσει λύση, τηρώντας τα προσχήματα ότι δήθεν η υπαναχώρηση του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν δική του απόφαση και όχι επιβεβλημένη από τα πράγματα και το Μαξίμου.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι από Πέμπτη 26.03.2020 έως και Σάββατο 25.04.2020, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00.
Σάββατο από 07:00 έως 20:00.
Την Κυριακή (29.03.2020) τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ από την Κυριακή σύμφωνα όπως δήλωσε μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης (που φέρεται να ήλθε σε απόλυτη κόντρα με τον Ομιλο Σκλαβενίτη και άλλους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους του χώρου). Παρά το γεγονός ότι την περασμένη Κυριακή διατάχθηκαν να παραμείνουν ανοικτά, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό. Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, σημείωσε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορωνοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Σε ότι αφορά την διατήρηση των λαϊκών αγορών ανοικτών, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πώς αυτό έγινε «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους». Τέλος υπογράμμισε ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline