Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:55:02

Σταϊκούρας: 100 νέοι ΚΑΔ, ωφελούνται 1,8 εκατ. πολίτες

Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν ακόμη 100 κωδικοί επιχειρηματικών/ επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι με τη διεύρυνση των ΚΑΔ θα μπορούν να ωφεληθούν 1,8 εκατ. πολίτες.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως οι πρωτοβουλίες τον Απρίλιο θα είναι ακόμη πιο διευρυμένες, αφού αναγνώρισε ότι η κατάσταση τον επόμενο μήνα για την οικονομία θα είναι πιο δύσκολη από σήμερα. Ερωτηθείς για το εάν σχεδιάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνιους ανέργους παρέπεμψε ουσιαστικά στο υπουργείο Εργασίας. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση» σημείωσε.
Όσον αφορά στο θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχει απάντηση της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε επίσης να απαντήσει εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Όπως είπε το υπουργείο θα συνεκτιμήσει την κατάσταση για να λάβει την απόφασή του. «Θα το δούμε στην πορεία του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline