Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:53:41

Αυστηρά μέτρα για τις Λαϊκές αγορές

Θέλουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές, εφόσον συμμορφώνονται με τους κανόνες για τη δημόσια υγεία που ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για να τονίσει με αυστηρότητα : «Σήμερα, παρά τις συστάσεις η κατάσταση δεν ήταν αυτή που έπρεπε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προφανείς κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και την εξάπλωση της νόσου». Ξεκαθάρισε ότι από σήμερα Δευτέρα, ως πρώτο μέτρο, σε αναφορά της υπηρεσίας ΓΓΠΠ ή της αστυνομίας για τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, τότε η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά θα κλείνει οριστικά. «Τα μέτρα αφορούν σε όλους και εκπτώσεις δεν κάνουμε σε κανέναν» δήλωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πιο αυστηρών μέτρων. «Και σε περίπτωση που παρατηρηθεί μη συμμόρφωση στα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης, τότε όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι. Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο».

Έλεγχοι ΕΟΔΥ
Σε έλεγχο που έγινε από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όσους ήρθαν από Κωνσταντινούπολη και έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο των Αθηνών βρέθηκε ένα κρούσμα θετικό, και άλλο ένα κρούσμα βρέθηκε από την αποστολή της Ισπανίας που είχε διαγνωστεί ως αρνητικό, παρουσίασε όμως συμπτώματα και επαναλήφθηκε το τεστ.

Για τους 90 πολίτες που βρίσκονται στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, αύριο ειδικό κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και 4 συνεργεία του ΕΟΔΥ θα τους επισκεφθούν προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα τεστ. Θα παραμείνουν σε καραντίνα έως μεθαύριο όποτε θα βγουν τα αποτελέσματα και θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline