Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:39:10

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας αναδιπλώθηκε (δηλώνει...προσωρινά) μετά τις πολλές καταγγελίες για τις αυξήσεις στην εταιρεία του ταχυμεταφορών... Αντιμέτωπος με υψηλό πρόστιμο από το Κράτος. Κύριο

ACS: Πως ο κ. Θ.Φέσσας πήρε πίσω τις ανατιμήσεις, που προκάλεσαν οργή και αγανάκτηση στην αγορά. Η απόφαση και οι δικαιολογίες του. 

Την ανάκληση των επιπλέον χρεώσεων μετά από επίκληση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Θ.Φέσσας, πρόεδρος του ομίλου Quest στον οποίο ανήκει η ACS και απερχόμενος μετά τρείς επιτυχείς θητείες πρόεδρος του ΣΕΒ.
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τον όλο θόρυβο καταγγελιών- διαμαρτυριών έγινε μετά τις καταγγελίες για αισχροκέρδεια, αλλά και τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της από τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και αφού είχε ενημερωθεί σχετικά ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.
Μάλιστα, η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες, αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες για την αισχροκέρδεια στις παρούσες συνθήκες με υψηλό πρόστιμο.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΦΕΣΣΑ

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η θυγατρική μας εταιρεία ACS Courier έχει γίνει στόχος διαφόρων συκοφαντικών δημοσιευμάτων, παρά την προσπάθειά της να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπερβολικά αυξημένη ζήτηση για παραδόσεις προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου στα σπίτια.
Η ACS και τα καταστήματά της λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες υπό εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες, που οφείλονται εκτός από την μεγάλη αύξηση της ζήτησης, σε απουσίες του προσωπικού και στην αποφυγή συγχρωτισμού του κοινού στα καταστήματα της, συνθήκες που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας της.

Η εταιρεία μας σεβόμενη τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των καταναλωτών, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Επίσης θα αξιολογήσει κατά τη διάρκεια του Απριλίου τα επιπλέον κόστη λειτουργίας που της επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες και θα αναθεωρήσει στη συνέχεια την τιμολογιακή της πολιτική.
Συνεπώς η έκτακτη χρέωση που ανακοινώθηκε από την ACS προς τους πελάτες της την 1/4/20 δεν θα ισχύσει.

ACS: Αντιμέτωπη με τις νέες διατάξεις περί αισχροκέρδειας εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες

Αντιμέτωπη με τις νέες διατάξεις περί αισχροκέρδειας θα βρεθεί η ACS στην περίπτωση που το μικτό ελεγκτικό κλιμάκιο του υπ. Ανάπτυξης και της Οικονομικής Αστυνομίας επιβεβαιώσει απ' το σημερινό έλεγχο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας τις καταγγελίες πελατών για μονομερή αλλαγή των συμφωνημένων όρων συνεργασίας αυξάνοντας τα τιμολόγια 22,5%!

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη ο σχετικός έλεγχος έπειτα από την κοινή δημόσια καταγγελία που πραγματοποίησαν χθες ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων και η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου για αδικαιολόγητη και καταχρηστική συμπεριφορά από μέρους της ACS.
Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η καταγγελία τότε η εταιρεία, που είναι θυγατρική του ομίλου Quest με μεγαλομέτοχο τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα, θα είναι αντιμέτωπη με πρόστιμο έως 1 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπουν οι νέες νομοθετικές διατάξεις που πέρασαν πρόσφατα. Παράλληλα όμως θα υπάρξει αυτεπάγγελτη έρευνα και της Επ. Ανταγωνισμού που μπορεί επίσης να οδηγήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά της διοίκησης.

«Θα δούμε πρώτα τα αποτελέσματα των ερευνών και έπειτα θα πράξουμε αναλόγως. Η νομοθεσία εξάλλου είναι συγκεκριμένη και αυστηρή», δήλωσε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι στην εθνική προσπάθεια οφείλουν να βάλουν πλάτη και όχι να αισχροκερδούν. Και αυτό θα το διασφαλίσουμε», προσθέτει.
Πληροφορίες απ' το υπ. Ανάπτυξης αναφέρουν πως προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες για ανάλογες πρακτικές από άλλες εταιρείες ταχυμεταφορών.

Ωστόσο τρεις ιδιοκτήτες e-shops που δεν θέλουν να κατονομαστούν σημειώνουν στο protothema.gr πως οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται έχουν κάνει αναπροσαρμογή στα τιμολόγια, «όχι όμως στο βαθμό για τον οποίο καταγγέλλεται η ACS».

«Η κρίση απαιτεί αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία. Καμία αύξηση δεν δικαιολογείται και θα αντιμετωπιστεί με κάθε τρόπο. Οι ταχυμεταφορές που συνεργάζονται με τα σούπερ μάρκετ πρέπει να κρατήσουν τις τιμές τους στην προ κρίσης εποχή ή χαμηλότερα», σημειώνει απ' την πλευρά του ο υφυπ. Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline