Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:48:21

Οι αιτήσεις κι οι κατηγορίες για τα 800 ευρώ

Εν τω μεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αιτήσεις στις ειδικές πλατφόρμες του συστήματος «Εργάνη» για την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους εργοδότες τα αιτήματα μέχρι χθες νωρίς το μεσημέρι είχαν φθάσει τις 460.000 που αντιστοιχούν σε 720.211 εργαζομένους. Στην άλλη πλατφόρμα (supportemployees.yeka.gr) που υποβάλλουν αίτηση οι εργαζόμενοι μέχρι χθες – επίσης το μεσημέρι, οι αιτήσεις είχαν αγγίξει τις 130.000.

Οπως δήλωσε ο κ. Βρούτσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η πρώτη κατηγορία των εργαζομένων των επιχειρήσεων των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με διοικητική εντολή θα πληρωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ΑΦΜ, ενώ μέχρι το τέλος Απριλίου θα μπουν και των άλλων.

«Μια επιχείρηση μπορεί να έχει κάνει αίτηση μέχρι τις 20/4 που είναι η προθεσμία για τις πληγείσες επιχειρήσεις, οπότε ο εργαζόμενός τους μπορεί να πάρει και μετά τον Μάιο τα συγκεκριμένα χρήματα από τη δεύτερη κατηγορία επιχειρήσεων. Από τις πρώτες θα τα πάρουν όλοι μέσα στον Απρίλιο, διευκρίνισε ο υπουργός.

Τέλος, ο υπουργός επεσήμανε ότι εφόσον η κρίση συνεχιστεί, «η χρονική περίμετρος των επιδοτήσεων θα διευρυνθεί και για τον Μάιο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline