Τρίτη 23 Απριλίου 2024  12:12:31

Ενισχύθηκε η παραγωγή χρυσού της Eldorado Gold

Σε ποσοστό 40% αυξήθηκε η συνολική παραγωγή χρυσού της Eldorado Gold το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου που ανακοίνωσε, χθες, ο καναδικός όμιλος.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της «Ελληνικός Χρυσός» παρήγαγε 115.949 ουγγιές χρυσού, με την παραγόμενη ποσότητα από το μεταλλείο της στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής να είναι η υψηλότερη των τελευταίων έξι τριμήνων, δηλαδή από τα τέλη του 2018.

Συγκριτικά με τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, το φετινό πρώτο τρίμηνο, η παραγωγή από την Ολυμπιάδα αυξήθηκε κατά 53% σε 15.181 ουγγιές από 9,9 χιλιάδες ουγγιές. Συνολικά όμως, η παραγωγή του πρώτου τριμήνου υπήρξε χαμηλότερη σε σχέση με τις προβλέψεις λόγω κλιματολογικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις), ενώ η εταιρεία έχει θέσει, από τις 23 Μαρτίου, σε καθεστώς προστασίας και συντήρησης το μεταλλείο Λαμάκ (Lamaque) στον Καναδά, εφαρμόζοντας τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας.

Λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με την πανδημία, η Eldorado Gold έχει αξιοποιήσει γραμμή πιστωτικής διευκόλυνσης, συγκεντρώνοντας κεφάλαια της τάξης των 150 εκατ. δολαρίων, τα οποία η εταιρεία δεν έχει άμεσα ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση όμως, η επιπρόσθετη ρευστότητα, όπως έχει αναφέρει η καναδική εταιρεία, θα χρησιμοποιηθεί, εάν χρειαστεί, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της. Για τη φετινή χρονιά η Eldorado Gold αναθεωρεί τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, ενώ θα προχωρήσει σε μείωση δαπανών, εάν απαιτηθεί.

Οπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, Τζορτζ Μπερνς, η εταιρεία δεν έχει ανάγκη τα συγκεκριμένα κεφάλαια, αλλά υπήρξε χρηματοοικονομικά ενδεδειγμένη κίνηση η άντλησή τους στο πλαίσιο της αξιοποίησης της υφιστάμενης πιστωτικής γραμμής. Επί ελληνικού εδάφους, ο καναδικός όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline