Κυριακή 12 Ιουλίου 2020  05:15:02

Τα μέτρα περιορισμών και λουκέτων θα κρατήσουν και πέραν των εξαγγελιών Χαρδαλιά χθες.. Οπωσδήποτε μέχρι Πρωτομαγιά και μέχρι 10 Μαΐου. Χαρδαλιάς: «Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 27 Απριλίου -Βήμα-βήμα η άρση τους». Κύριο

Θετικά τα νέα δεδομένα, μετά μάλιστα την υπευθυνότητα των Ελλήνων και τη σταδιακή μείωση κρουσμάτων και θανάτων, αλλά τα μέσα Μαΐου φαίνεται να είναι αποφασιστικό, απροσπέλαστο όριο για όποια χαλάρωση των μέτρων, όχι ενωρίτερα.

Είναι νωρίς ακόμα. Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου , ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μελέτη για την ανάπτυξη αντισωμάτων του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό. Όπως είπε, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μια σειρά από περιοχές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και αλλού.

«Ο αριθμός των θετικών τεστ αντισωμάτων κυμαίνεται από 1% στη Σκωτία ως 14% σε περιοχή της Γερμανίας» σχολίασε και τόνισε πως τα ποσοστά αυτά σε συστήματα υγείας που δέχτηκαν έντονη πίεση από την πανδημία του κορωνοϊού, δεν έχουν και πολύ σημασία. Στην Ολλανδία, έρευνα έδειξε πως το 3% των ατόμων έχουν ανοσία στον κορωνοϊό.

Δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί συλλογική ανοσία στον κορωνοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως οι ενδείξεις θέλουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό να είναι αρκετά υψηλότερος από όσο καταγράφεται. Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν ακόμη πολλές αβεβαιότητες σε ό, τι αφορά στον έλεγχο της ανάπτυξης γενικής ανοσίας.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μια αξιόπιστη μέτρηση εξαρτάται από την αξιοπιστία των τεστ, το είδος του πληθυσμού που συμμετέχει στην έρευνα και την εικόνα με την οποία εκδηλώθηκε ο ιός στον άνθρωποι που έγινε το τεστ. Ο λοιμωξιολόγος έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στα τεστ για τον Covid-19, αλλά και την αξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων και κατά πόσο είναι όλα αξιόπιστα.

Σε κάθε περίπτωση, για την ώρα, πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει αντισώματα στον κορωνοϊό. «Σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του ιού δεν έχουμε ακόμη συλλογική ανοσία» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου έστειλε εκ νέου ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε στο ζήτημα της σταδιακής άρσης των μέτρων. Αφού ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, υπενθύμισε ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο. Όπως τόνισε, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση τους και η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο.

«Τα δεδομένα θα δείξουν πότε και πώς», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η αρχή της άρσης των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας θα γίνει βήμα-βήμα.
Ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε υπομονή, τονίζοντας ότι τα αισιόδοξα σημάδια μπορεί να ανατραπούν και ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός.
Είναι δεδομένο από τους προγραμματισμούς των καθηγητών αλλά και της Κυβέρνησης ότι η όποια χαλάρωση των μέτρων περιορισμού και λουκέτων από τις αρχές Μαρτίου θα συμπληρώσει δίμηνο, θα φτάσει πέραν των νέων, χθεσινών εξαγγελιών Χαρδαλιά. Οπωσδήποτε μέχρι Πρωτομαγιά και μέχρι 10 Μαΐου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline