Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  01:31:57

Προβλέψεις Μητσοτάκη στη Βουλή για την οικονομία εφέτος και το 2021

«Δεν ξέρουμε, τόνισε ο Πρωθυπουργός στη γενική συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, πόση θα είναι η ύφεση γιατί δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις στον τουρισμό ούτε αν θα επιστρέψει η πανδημία το φθινόπωρο.

Είναι εύκολο το ευφυολόγημα σας κ. Τσίπρα για την ύφεση και την εκτίμηση του κ. Στουρνάρα. Θα μπορούσα να το αντιστρέψω και να σας πω ότι η ΕΕ εκτιμά ύφεση 15% άρα ότι κάτω από αυτό θα είναι επιτυχία Μητσοτάκη αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Στόχος μας είναι να έχουμε μεγάλη ανάπτυξη το 2021

Η συζήτηση για το χρέος γίνεται σε όλη την Ευρώπη και στόχος είναι να μην προστεθεί πρόσθετο εθνικό χρέος σε αυτό που ήδη έχουμε. Αυτό εξηγεί και την μάχη για περισσότερες επενδύσεις και επιδοτήσεις και όχι δανεισμό.

Εμείς έχουμε στηρίξει την κοινωνία και την απασχόληση.

Μου κάνει εντύπωση ότι μας κατηγορείτε ότι απελευθερώσαμε τις απολύσεις. Μα καλά δεν γνωρίζετε ότι έχουμε απαγορεύσει τις απολύσεις. Δεν μπορείτε να κάνετε το άσπρο μαύρο.

Αυτό που καταλαβαίνω ότι μας λέτε είναι το σχέδιό σας "Μένουμε όρθιοι". Με αυτό μας λέτε να ξοδέψουμε 14,3 δισ. και άλλα 12 ως εγγυοδοσία. Στην εγγυοδοσία δεν διαφωνούμε εκεί θα κινηθούμε και εμείς. Μας λέτε λοιπόν 14,3 δισ. ευρώ παρέμβαση. Τα χρήματα που θα λείπουν τα υπολογίσατε; Αποκλείω ότι ο κ. Τσακαλώτος θα έχει υπογράψει αυτό το πίνακα. Το πραγματικό κόστος παρέμβασης της δημοσιονομικής παρέμβασης είναι 25 δισ. Που σημαίνει ότι δεν επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα που σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να δανειστείτε με επιτόκιο υψηλό ή να σπάσετε τα διαθέσιμα. Αν το σκέφτεστε να το πείτε και να πείτε ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε και τις υποχρεώσεις.

Άκουσα προτάσεις και από την κα Γεννηματά. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την προκαταβολή στις επιχειρήσεις. Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα ανακοινώσουμε τα δικά μας μέτρα αλλά πρώτα θα υπάρξει κοστολόγηση. Όταν είμαστε έτοιμοι, θα βγούμε στις αγορές και να ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη αντεπίθεση το 2 εξάμηνο του 2020 και το 2021 να αναστρέψουμε τις αρνητικές επιπτώσεις κρίσης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline