Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:05:16

Πετρέλαιο: Ανακάμπτουν οι τιμές -«Ψαλιδίζονται» οι προβλέψεις

Ανακάμπτουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από το «σφυροκόπημα» των προηγουμένων ημερών, καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο του αναμενομένου, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για σταδιακή άνοδο της ζήτησης, καθώς κάποιες χώρες στην Ευρώπη και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ αίρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα.

Παρά την «ανάσα», ο οίκος Moody's υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τις πετρελαϊκές τιμές, αναμένοντας μέση τιμή του αμερικανικού αργού στα 30 δολάρια φέτος και στα 35 για το 2021, με τον οίκο να επικαλείται πιέσεις στην παγκόσμια ζήτηση καυσίμων λόγω της ύφεσης.

Η τιμή του αμερικανικού αργού(WTI) αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά έως και τα 14,40 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας πάνω από τα 15 δολάρια, αν και στη συνέχεια μετρίασε τα κέρδη, επιστρέφοντας κάτω από το όριο των 14 δολαρίων.

Ανοδικά κινήθηκε και το μπρεντ, με τις τιμές να κινούνται πάνω από τα 21 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά δέκα εκατ. βαρέλια, στα 510 εκατ. βαρέλια στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 24 Απριλίου, διαψεύδοντας ευχάριστα τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση κατά 10,6 εκατ. βαρέλια.
naftemporiki.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline