Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  15:52:20

Τοκογλυφίες και απάτες από τη μεγάλη συμμορία που εξαρθρώθηκε

Τα μέλη της οργάνωσης, βασιζόμενα στην οικονομική ρευστότητα που τους εξασφάλιζε η παράνομη δραστηριότητά τους, προέβαιναν στην τέλεση οικονομικών εγκλημάτων, όπως απάτες, τοκογλυφίες, «σπάσιμο επιταγών» κ.α. συναφή αδικήματα, με αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο να επαυξάνονται οι παράνομες οικονομικές τους απολαβές.

Κυνομαχίες

Ακόμη δραστηριοποιούνταν και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως η διοργάνωση παράνομων κυνομαχιών σε όλη τη χώρα και η διενέργεια παράνομων χαρτοπαιγνίων, σε συνδυασμό με πράξεις τοκογλυφίας. Μάλιστα στην οικία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκαν (5) σκυλιά που χρησιμοποιούσε για κυνομαχίες, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Ναρκωτικά

Μέλη της οργάνωσης, προέβαιναν σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών άλλοτε για ιδία χρήση και άλλοτε για την προώθηση τους σε άλλα άτομα. Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, τα ναρκωτικά αναφέρονται ως: «σκληρό», «κουφέτο», «σιντί», «γλυκάκι», «λουκούμια», «χάπια», «κομμάτι», «βράχο», «βρώμα», «πέτρα».

Ο κύκλος εργασιών

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 32 περιπτώσεις εκβιάσεων, με το πρόσχημα παροχής προστασίας σε διάφορα καταστήματα όπως μπαρ, καφέ, Club, beach bar, περίπτερα, μουσικές σκηνές, ψητοπωλεία, ταβέρνες, χαρτοπαικτικές λέσχες, ουζερί. Δυο περιπτώσεις εμπρησμού οχημάτων, τον Δεκέμβριο του 2019 στο Μοσχάτο και τον Φλεβάρη του 2010 στη Νίκαια και απόπειρα εμπρησμού ημιυπόγειου διαμερίσματος στο Κερατσίνι τον Μάρτιο του 2020. Δυο περιπτώσεις έκρηξης αυτοσχέδιου εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού τον Φεβρουάριο του 2020 έξω από οικία στη Νίκαια και τον Ιούνιο του 2014 σε μοτοσικλέτα ενώ τον Απρίλιο του 2020 βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έξωθεν οικίας στη Νίκαια, ο οποίος ενεργοποιήθηκε αλλά δεν εξερράγη. Τέσσερις κλοπές οχημάτων, σε δύο από τις οποίες απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν από τους παθόντες χρηματικά ποσά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline