Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:07:07

Politico: Το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού φέρνει νέα κρούσματα αλλά όχι χρήματα

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού καλύτερα από τους περισσότερους, με μόλις 194 θανάτους. "Το ποντάρισμα της Ελλάδας στο άνοιγμα του τουρισμού, δεν αποδίδει".

Ακριβώς με τη συγκεκριμένη φράση "ανοίγει" το Politico το δημοσίευμά του, αναφερόμενο στο άνοιγμα των συνόρων εν μέσω του κορωνοϊού, περιγράφοντας πως μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Σύμφωνα πάντα με το Politico, με τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει πάνω από το 1/5 της οικονομικής παραγωγής της Ελλάδας και να απασχολεί το περίπου ¼ του εργατικού δυναμικού της, η ελληνική κυβέρνηση θεώρησε πως δεν είχε και πολλές επιλογές παρά να αναλάβει τον υπολογιζόμενο κίνδυνο να ανοίξει τα σύνορα για τους τουρίστες.

Προειδοποίηση Σύψα: Εάν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα - Από τα πιο απλά μέχρι τοπικά lockdown

Το περιοδικό στην ανάλυσή του σημειώνει όμως πως ακόμη και αν είναι λίγοι οι τουρίστες που έχουν αρχίσει να επιστρέφουν, εντούτοις έχουν ενεργοποιήσει νέες αλυσίδες κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ τα οικονομικά οφέλη παραμένουν σε παύση.

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού καλύτερα από τους περισσότερους, με μόλις 194 θανάτους να αποδίδονται μέχρι τώρα στον κορονοϊό. Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των συνόρων τον περασμένο μήνα, αποτελεί ένδειξη του πόσο δύσκολα θα είναι για όλες τις χώρες της Ευρώπης, η επιστροφή στην οικονομική ομαλότητα. Η ελληνική κυβέρνηση, την περασμένη εβδομάδα, ενίσχυσε ή επέβαλε νέους περιορισμούς εν μέσω προειδοποιήσεων από επιδημιολόγους για νέο κύμα έξαρσης.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου, καταγράφηκαν περίπου 530 νέα κρούσματα, με περισσότερα από τα μισά να προέρχονται από εισαγόμενους επισκέπτες. Αυτός είναι ο υψηλότερος από τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων που αναφέρθηκαν τον Ιούνιο και σχεδόν διπλάσιος από τον Μάιο.
"Όλοι γνωρίζαμε, τόσο εμείς όσο και οι επιστήμονες και οι ειδικοί μας, ότι με το άνοιγμα των συνόρων μας, θα είχαμε μερική αύξηση των κρουσμάτων" δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας την περασμένη εβδομάδα. Αλλά πρόσθεσε: "Η οικονομία και ο τουρισμός πρέπει να επιβιώσουν".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline