Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:36:26

ΥΠΟΙΚ: Στο σύνολο των συνταξιούχων τα αναδρομικά και με κάποια έκπτωση

Τα αναδρομικά -που αφορά η απόφαση του ΣτΕ- θα δοθούν στο σύνολο των συνταξιούχων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι Ελληνες συνταξιούχοι.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως «θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων».

Όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής και εάν αυτός θα είναι σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά (κάπου στο 10%), ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είναι κάτι που ακόμα συζητείται και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν υπάρξουν και συγκεκριμένες αποφάσεις. «Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι. Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδων υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη αύξηση σε μια σύνταξη και διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα αναδρομικά. «Υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεω, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», υπογράμμισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline