Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:50:03

Μέσα σε έξι μήνες η εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών αλλά μόνο για κύριες συντάξεις. Χωρίς αναδρομικά για επικουρικές και δώρα, σε όλους τους συνταξιούχους, Κύριο

Διαψεύστηκαν όλα τα σενάρια και οι «προβλέψεις», ακόμα και του Αλέξη Τσίπρα και για περικοπές στα αναδρομικά, για δόσεις σε έξη χρόνια κ.α.

Θα πληρωθούν τα αναδρομικά για τους δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα, κάπου 1776.000 συνταξιούχους. Σε μια προσπάθεια της Κυβέρνησης να φανεί αξιόπιστη στις υποσχέσεις της και ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Σύντομα θα έλθει νέα ρύθμιση για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, περίπου 500.000 συνταξιούχους, για την ακρίβεια 496.000.

Όσα εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός στη Βουλή αφορούν σε αναγκαίο ποσό πληρωμών 1,4 δισ. ευρώ και αφορά κύριες συντάξεις - Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός - Η δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου, πρόσθεσε.

Μέσα στο 2020 θα καταβληθούν και μάλιστα εφάπαξ τα αναδρομικά των συνταξιούχων, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, είπε από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. «Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, προσδιορίζοντας στα 1,4 δισ.ευρώ το ποσό που αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, δικαίωμα που επεκτείνεται και στον δημόσιο τομέα με λίγο παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δικαιούχους.

Remaining TimeFullscreenMute«Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου», είπε ο κ.Μητσοτάκης και τόνισε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων. Η Πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες και να κρατάει εφεδρείες. Ενδεχομένως να υπάρχουν αιτιάσεις, παροτρύνσεις να αυξηθεί το ποσό ώστε να καλυφθούν δώρα, επικουρικές συντάξεις. Να πω στους συνταξιούχους ότι η ενίσχυση με ένα εφάπαξ πόσο αποτελεί πολιτική επιλογή. Αυτή η απόφαση να εκτιμηθεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων παροχών. Οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν άδικο για τους ανέργους, για τους εργαζόμενους, για τις επόμενες γενιές, για το σύνολο της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με επιτυχία τόσες αλλεπάλληλες προκλήσεις», τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline