Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:44:33

Τι προβλέπει η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών των συνταξιούχων με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών των συνταξιούχων με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, βάζοντας τέλος στην αγωνία περίπου 2 εκατομμυρίων συνταξιούχων, ότι η εν λόγω απόφαση καλύπτει όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές, και όχι μόνο όσους προσέφυγαν. Πρόκειται δηλαδή για ρύθμιση οριζόντια.

Τροπολογία για τα αναδρομικά

Ειδικότερα, όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση πρόκειται να καταβάλει εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 1,4 δισ. ευρώ.
Ωστόσο το γεγονός ότι τα αναδρομικά αφορούν μόνο την κύρια σύνταξη – δεν καλύπτει τα δώρα και τις επικουρικές – προκάλεσε κόντρα στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «κούρεμα» της δικαστικής απόφασης εις βάρος των συνταξιούχων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline