Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:35:50

Απρόσμενη προφυλάκιση για το «μέγα σκάνδαλο» της Folli-Follie: Προφυλάκιση για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη. Υπό όρους ελεύθερη η σύζυγος-μητέρα Καίτη. Σοκ στην κοσμική Αθήνα. Κύριο

Και οι τρεις απολογήθηκαν για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία, για τα οποία διώκονται οι δύο πρώτοι και η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Πατέρας και γιός κρίθηκαν προφυλακιστέοι προσωρινά μέχρι την έκβαση της δίκης με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό. Ελεύθερη υπό όρους η σύζυγος-μητέρα Καίτη.

Εξηγήσεις στην 35η ανακρίτρια, μετά από δυο προθεσμίες που έχουν ζητήσει και έχουν λάβει, έδωσαν τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, τα ονόματα των οποίων «πρωταγωνιστούν» στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την μεγάλη υπόθεση απάτης της Folli Follie. Και οι τρεις κατηγορούμενοι απολογούνται για βαρύτατα κακουργήματα που τους έχουν απαγγελθεί στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση.

Στο γραφείο της ανακρίτριας έφτασαν το πρωί της Τετάρτης ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγος του Καίτη. Αναμένεται να ακολουθήσει η απολογία του γιου τους Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα απολογηθούν στην ανακρίτρια για τα εξής πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία. Η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Η πολύκροτη υπόθεση της Folli – Follie απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη σε επίπεδο ανάκρισης τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2018 όταν ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε βάρος των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς επίσης και άλλων στελεχών της πολύπαθης εταιρείας, του επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία, κ.ά.

Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2019 ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε νέες διώξεις σε βάρος των τριών μελών της οικογένειας αλλά και 13 ακόμη προσώπων, στελεχών της εταιρείας. Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους εμπλεκόμενους αφορούν κατά περίπτωση στα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας στην πλαστογραφία, της χειραγώγησης, κ.ά. Οι παραπάνω κατηγορίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές και «σηκώνουν» ακόμη και προφυλάκιση των κατηγορουμένων. Αυτό, όμως, θα το αποφασίσει η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας, κατά περίπτωση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων.

Πλην των τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε 27 ακόμη πρόσωπα, στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα, κ.ά. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν απολογηθεί στην ανακρίτρια και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline