Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:17:17

43 αεροπορικές εταιρείες καθηλώθηκαν εντός του 2020

Από τις αρχές του έτους, 485 είναι τα αεροσκάφη που έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους, εν συγκρίσει με τα 431 για το σύνολο του 2019 και τα 406 για το σύνολο του 2018.

Δραματικό πλήγμα έχει δεχθεί από την πανδημία του κορωνοϊού ο κλάδος των αερομεταφορών σε διεθνή κλίμακα, ενώ η κατάσταση στην οποία βρίσκεται προοιωνίζεται έναν ζοφερό χειμώνα. Κι αυτό αποτυπώνεται σε στοιχεία, τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα η εταιρεία δεδομένων της Cirium, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του αμερικανικού ενημερωτικού δικτύου CNBC.

Βάσει αυτών, από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα έχουν διακόψει τη λειτουργία τους ή την έχουν αναστείλει τουλάχιστον 43 αεροπορικές εταιρείες, όταν στο σύνολο του 2019 συνέβη το ίδιο για 46 αεροπορικές και για 56 το 2018. Κατά τον Μπρένταν Σόμπι, αναλυτή της Sobie Aviation, «εάν δεν υπήρχε στήριξη από τις κυβερνήσεις, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είχαμε μαζικές χρεοκοπίες.

Αντ' αυτού, παρατηρήθηκε ένας ελεγχόμενος αριθμός πτωχεύσεων και ολιγάριθμες περιπτώσεις με διάλυση εταιρειών». Βέβαια, όπως προσέθεσε, ήδη, και πριν από τον κορωνοϊό, πολλοί αερομεταφορείς αγωνίζονταν να αντεπεξέλθουν, αλλά τώρα με την κρατική ενίσχυση οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ καλύτερες. Αλλωστε, «η αλήθεια είναι πως είχαν τόσο πολύ χειροτερέψει τα πράγματα, ώστε οι κρατούντες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να παράσχουν βοήθεια», επισημαίνει ο διευθυντής υπηρεσιών συμβούλων της Cirium, Ρομπ Μόρις.

Τα μέτρα στήριξης που προβλέπονταν από αρκετές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και την αμερικανικής, η οποία θα προωθήσει και νέα επιδότηση του κλάδου πέραν της αρχικής των 25 δισ. δολαρίων, έχουν αποτρέψει την κατάρρευση πολλών αεροπορικών εταιρειών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline