Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  07:32:20

Χαρδαλιάς: Πρόστιμο για την ασπίδα προσώπου, χωρίς μάσκα – Τι γίνεται με τη μετάβαση σε δικαστήρια

Νέες απαγορεύσεις χθες, καθώς ο κ. Χαραδλιάς τόνισε επίσης πως τόνισε πως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η μεταφορά για κυνήγι ή ψάρεμα. Τόνισε ωστόσο πως αντιλαμβάνεται πως οι κυνηγοί έχουν προχωρήσει σε κάποια έξοδα γι' αυτό και δρομολογείται η επέκταση των αδειών κυνηγιού για ένα μήνα.

Διευκρινίσεις για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους ισχύουν τα εξής:

-Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.

-Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.
-Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποίει με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

-Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα τύπου Α και επιτρέπονται και εκτός περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυρες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ώστε να αποδώσουν και να μπορέσουμε να περάσουμε πιο κανονικές γιορτές.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε επίσης πως τόνισε πως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η μεταφορά για κυνήγι ή ψάρεμα. Τόνισε ωστόσο πως αντιλαμβάνεται πως οι κυνηγοί έχουν προχωρήσει σε κάποια έξοδα γι' αυτό και δρομολογείται η επέκταση των αδειών κυνηγιού για ένα μήνα.
Κλείνοντας, ανέφερε: «Θα θέλαμε να επιστήσουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων. Κάθε προσπάθεια κατάχρησης της δυνατότητας αυτής μας φέρνει πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν».

Πρόστιμο για ασπίδα προσώπου χωρίς μάσκα

Η χρήση ασπίδας προσώπου χωρίς μάσκα επισείει πρόστιμο, ξεκαθάρισε, εξάλλου ο κ. Χαρδαλιάς. Διευκρίνισε πως υπάρχει ελαστικότητα μόνο για ευπαθείς ομάδες, όπως π.χ. άτομα με άσθμα αλλά με βεβαίωση αρμόδιου γιατρού πνευμονολόγου και όχι οποιουδήποτε γιατρού..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline