Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:19:11

Σε δύο Δευτέρες το άνοιγμα της αγοράς και εάν...

Ανοιχτά καταστήματα και πάλι, καθώς επανέρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου το click away ύστερα από το διάλειμμα μίας εβδομάδας στο πλαίσιο του πιο σκληρού lockdown που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία.

Παράλληλα με την επαναλειτουργία του click away θα ξανανοίξουν και όλες οι επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά αυτήν την εβδομάδα, δηλαδή κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

Οι έμποροι και οι καταναλωτές, πάντως, θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμα μία εβδομάδα για να τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο στάδιο αγορών, το click in shop που αφορά την επίσκεψη σε κατάστημα με προκαθορισμένο ραντεβού. Εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, αυτό θα πρέπει να αναμένεται μετά τις 15 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου..

Καταστήματα: Ανοίγουν σε δύο φάσεις

Έτσι, σε πρώτη φάση θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα χωρίς φυσική παρουσία του πελάτη εντός, αλλά με τηλεφωνικές ή διαδικτυακές παραγγελίες, τις οποίες θα παραλαμβάνει έξω από το κατάστημα και χωρίς δοκιμή του προϊόντος κατόπιν ραντεβού.

Υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα της πανδημίας στη χώρα μας το επιτρέψουν, από τις 15 Ιανουαρίου έχει ληφθεί η απόφαση να ανοίξει συνολικά το λιανεμπόριο με φυσική παρουσία των πελατών, αλλά μόνο με προκαθορισμένη επίσκεψη και υπό τους αυστηρούς περιορισμούς της τήρησης φυσικών αποστάσεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline