Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  14:27:10

Αυτές είναι οι νέες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

Τα τελευταία χρόνια η Γερμανία προσανατολίζεται σε επενδύσεις που σχετίζονται με την «πράσινη ενέργεια» και τις νέες τεχνολογίες στην εγχώρια οικονομία, ενισχύοντας τους ισχυρούς επενδυτικούς δεσμούς με τη χώρα μας.


Το ρόλο του σημαντικότερου ξένου επενδυτή στην Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει η Γερμανία, με σειρά από άμεσες επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην εγχώρια οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια, οι γερμανικές επενδύσεις στη χώρας μας, πέραν των παραδοσιακών κλάδων των περασμένων δεκαετιών, επικεντρώνονται επίσης στους τομείς των νέων τεχνολογιών για της επονομαζόμενης «πράσινης οικονομίας».
Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις των γερμανικών εταιρειών λογισμικού Teamviewer και P & I στα Ιωάννινα, οι οποίες επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους προχωρώντας σε νέες προσλήψεις προσωπικου.

H Daimler Benz μετά την εξαγορά της taxibeat, επιδιώκει να αναβαθμίσει την Ελλάδα σε κόμβο στρατηγικής ανάπτυξης για νέες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης υπό την ονομασία The Orbit.

Σε κοινοπραξία με τη BMW, η Daimler προτίθενται να δημιουργήσουν ένα μεγάλο call center εξυπηρέτησης πελατών, το οποίο θα υποστηρίζει τους δύο ομίλους πανευρωπαϊκά.
Ξεχωριστή σημασία έχει και η επένδυση του Ομίλου Volkswagen στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, στην Αστυπάλαια, η οποία θα αρχίζει να υλοποιείται μέσα στη χρονιά.

Ενδεικτική του γερμνανικού ενδιαφέροντος είναι και η μεγάλη επένδυση της Next.e.GΟ, που προβλέπει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός εργοστασίου ηλεκτροκίνητων οχημάτων για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείες.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τέλος το MoU που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2020 στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ του Βερολίνου, η ΔΕΗ με τη γερμανική RWE για κοινές επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline