Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:18:24

Υποσχέσεις για Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη στήριξη της εστίασης

Ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ αποκλειστικά για τη στήριξη της εστίασης ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου να ενισχυθούν περαιτέρω ενόψει της επαναλειτουργίας τους.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ειδικά οι χώροι εκδηλώσεων και catering θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν αρχές Μαΐου. «Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τη ΓΣΕΒΕΕ και σχεδιάζουμε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εστιασμένο μόνο στην εστίαση για να στηρίξουμε τον κλάδο περαιτέρω ενόψει του ανοίγματος. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά πλησιάζουμε προς το άνοιγμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει για τα catering και τους χώρους εκδηλώσεων.

«Από αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση –διακινδυνεύω να πω– να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις. Το λέω αυτό γιατί πρέπει και οι άνθρωποι να κάνουν τις προετοιμασίες τους και κλείσιμο των ραντεβού. Πάντα βέβαια με τις προβλέψεις του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και των ειδικών θεωρώ ότι θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις τον Μάιο. Είμαστε στο τέλος μια δύσκολης διαδρομής».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε «συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline