Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  14:06:22

Πρόταση έκπληξη από Γιώργο Αλογοσκούφη - Ζητά συνεννόηση Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο «πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής»

Επανεμφάνιση ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας του από τον δημόσιο διάλογο έκανε με άρθρο του στα «Νέα» ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.


αφού υποστηρίζει ότι «η οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα της πανδημίας έχει αρκετές ομοιότητες με τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση χρέους του 2010», προχωρά σε μία ενδιαφέρουσα πρόταση: «Η συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της σημερινής κρίσης, όπως η ανάγκη αναδιάρθρωσης του παραγωγικού προτύπου της χώρας και η ανάγκη μείωσης του επιπλέον δημοσίου χρέους που δημιουργείται λόγω κρίσης, θα απαιτήσει ένα πρόγραμμα σταδιακής διαρθρωτικής και δημοσιονομικής προσαρμογής». Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως «για να αποδώσει ένα τέτοιο φιλόδοξο πρόγραμμα θα χρειασθεί συνέχεια και συνέπεια που υπερβαίνει μία ή δύο κυβερνητικές θητείες. Το κύριο πολιτικό προαπαιτούμενο είναι μία ελάχιστη διακομματική συναίνεση στις βασικές κατευθύνσεις ενός προγράμματος ανάκαμψης και προσαρμογής».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline