Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  15:46:49

Τα Τεκμήρια, υποχρεώσεις και απαλλαγές

Τέσσερις ομάδες φορολογουμένων απαλλάσσονται φέτος από τα τεκμήρια υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί οι φορολογούμενοι δεν έχουν φορολογηθεί για τουλάχιστον μία από τις δύο προηγούμενες χρονιές με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, δηλαδή είτε το 2019 είτε το 2020.

Ειδικότερα «παγώνουν» φέτος τα τεκμήρια διαβίωσης για:
– Ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας.
– Εργαζομένους των οποίων η σύμβαση ήταν σε αναστολή.
– Εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ».
– Ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.

Ανείσπρακτα ενοίκια

Εξετάζεται ειδική ρύθμιση για να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την επιβολή φόρου έως 45% για τα εισοδήματα από ενοίκια που δεν εισέπραξαν το 2020. Μια από τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι προβλέπει η εξαίρεση από τη φορολόγηση να ισχύσει χωρίς τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Δόσεις και εκπτώσεις

Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα γίνει σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις για όσους θα υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Όσοι επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το εκκαθαριστικό μέχρι 31 Ιουλίου θα κερδίσουν έκπτωση φόρου 3% (από 2% πέρυσι). Το Taxisnet θα παραμείνει ανοιχτό και τον Αύγουστο για την υποβολή δηλώσεων οι οποίες θα θεωρούνται εμπρόθεσμες. Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους τον Αύγουστο θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε 7 δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη, που θα καταβληθεί τέλος Αυγούστου, θα είναι διπλή (δόση Ιουλίου και Αυγούστου).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline