Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:57:02

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης με εντολή ΣΕΒ πολεμά τις δυνάμεις εργασίας

«Ο πρωθυπουργός νομοθετεί κατ' εντολήν του ΣΕΒ και αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο στις δυνάμεις εργασίας», ανέφερε στην εισήγησή του προς το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας σε μία συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχει ως αντικείμενο τα εργασιακά.

Στην ίδια συνεδρίαση έστειλε το μήνυμα προς όλες τις δυνάμεις του κόμματος πως ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα εργαστεί για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών μέσα από τη δημιουργία ενός μεγάλου εργατικού και κοινωνικού κινήματος.

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση αποτελεί «απαίτηση και γραμμάτιο του κ. Μητσοτάκη προς τα μεγάλα συμφέροντα που τον έκαναν πρωθυπουργό». Εξήγησε πως παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στην κορύφωση της πανδημίας ο πρωθυπουργός αποφασίζει να ξεπληρώσει τώρα το γραμμάτιο, μολονότι γνωρίζει ότι θα προκαλέσει μεγάλη κοινωνική ένταση.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης καταργεί το 8ωρο, συρρικνώνει το μισθό και ακυρώνει κάθε έλεγχο της παραβατικότητας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Μάλιστα, φέρεται να σχολίασε πως δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη της στη μεσαία τάξη, είναι φανερό πως η συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία είναι απέναντι στην εργασιακή αντιμεταρρύθμιση όπως την χαρακτήρισε.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται συχνά στην μεσαία τάξη και στην αναγκαιότητα επανασύνδεσης του κόμματός του με αυτήν, κάτι που τόνισε και στην τελευταία εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος για την βιώσιμη επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας ότι έχει αναφορά στα μεσαία στρώματα και τους νέους. «Η πρόταση που παρουσιάσαμε ανέδειξε ότι μπορεί να υπάρχει ένα στρατηγικό πλαίσιο συμμαχίας ανάμεσα στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας και της στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο και συμπλήρωσε πως «ακριβώς σε αυτό αναφέρεται και η πρόταση μας για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στους πληττόμενους κλάδους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επανέλαβε ότι ορθώς η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την αντιπαράθεση για τα εργασιακά ως την «μάχη των μαχών» τονίζοντας ότι σε αντίθεση με την κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη που μάχεται για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτή η μάχη δεν είναι «οπισθοφυλακής» καθώς «υπάρχει άλλος δρόμος» κι αυτός είναι με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου. «Η δική μας πρόταση κοιτάει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν του εργασιακού μεσαίων», είπε χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline